Selecteer een pagina
Het DIY tv meubel wat al aan de orde was tijdens een aflevering van het programma “Huizenjacht” gisteren, ga ik natuurlijk ook nog even op mijn blog beschrijven. Het resultaat is erg tof geworden. Ik zag al vaker dit soort tv meubels voorbij komen, op instagram en in tijdschriften. Van beton gemaakt of op maat gemaakt door een timmerman. Het leek mij altijd een hoop gedoe en vooral ook een kostbaar idee. Tot Mari (moet ik hem toch de credits voor geven) met dit idee kwam: zes LACK tafeltjes van IKEA naast elkaar en aan elkaar zetten en daaronder opbergruimte creëren met houten kratjes met wieltjes eronder. De hele wand was eerst een ratjetoe aan items: een stuk of vier paperbags vol met speelgoed met dan maar een plaid eroverheen gegooid zodat je het speelgoed niet alsnog zag…. Een tv-meubel kastje van Ikea, een grote pot met een gedroogde berenklauw erin en zo nog wat losse dingen. Een beetje een rommel. Als we er nou eens 1 geheel van maken met 1 tof meubel? De budget manier? De LACK tafeltjes zijn in het wit 5,99 euro per stuk. Te doen…. 
Daar hebben we er zes van gekocht. Ik wilde eerst vintage kratjes gebruiken, maar deze bleken uiteindelijk niet te passen helaas. 

Gelukkig kwam ik kratjes van recycle hout tegen bij de Xenos precies in de goeie maat (die tussen de poten van de LACK tafeltjes passen), voor 14,99 euro per stuk. Ook daar heb ik er zes van ingeslagen. De kratjes verfde ik wit met (zoals altijd) de witte muurverf van de Action. 

Wieltjes (ook van de Action) eronder geschroefd en zo heb je dan verrijdbare bakken voor al je rommel (wat bij ons vooral speelgoed van Bo zal zijn….).
De tafeltjes van Ikea hebben we tegen elkaar aan geplakt met: Patex lijm/kit spul en de naden hebben we gedicht met allesvuller (van: Karwei a 3,99 euro (dacht ik) per tube).

Het gehele meubel heb ik daarna nog een keer over geverfd met dezelfde witte muurverf van de Action (een grote pot witte muurverf kost daar 10,99 euro). En kijk nou eens joh! Wat een plaatje! 

Een heel nieuw tv meubel over de gehele lengte van die muur, voor nog geen 120 euro.

Mooi geworden?

Liefs, Sanne