Selecteer een pagina
Gisterenavond ben ik met twee vriendinnen uiteten geweest. We doen dat een keer in de zoveel tijd: uiteten in ons eigen Haarlem! En wel zo leuk als je dan wat nieuws kan proberen. Waar geen van ons nog geweest is. 

Zo hoorde ik dat restaurant de Ripper (dat open is van dinsdag tot en met vrijdag) een make-over gehad had. E.S.T.I.D.A heeft er een prachtig en chic restaurant van gemaakt. Het concept is nog ongeveer hetzelfde. Het is een leerbedrijf. Het personeel dat er werkt hebben het moeilijk gehad op school. Ze kunnen niet goed mee komen en worden zo leerlingen met een “rugzak”. Bij “de Ripper” krijgen ze de kans aan de hand van hun leermeesters een mooie opleiding te volgen en te werken op het gebied waar ze goed in zijn (gastheer of gastvrouw, in de keuken of de bediening).   Heel bijzonder om te zien dat de bediening leergierig is en zelfs soms een beetje zenuwachtig om je zo goed mogelijk te helpen. Je kunt bij de Ripper “onbeperkt genieten”, dat betekent dat je tot 21.00 uur per ronde ieder twee gerechtjes van de uitgebreide kaart kan kiezen. Heerlijk gegeten (gekonfijte parelhoen, balletje van risotto, sucade met een stamppotje). En de inrichting is echt zo mooi! Mooie warme kleuren (veel groen) en een grootse sfeer.

Binnenkort opent ook Boutique hotel Staats in hetzelfde pand. Een bijzonder hotel met internationale allure met 21 kamers, elk weer met een ander mooi kleurenschema. Daar ga ik zeker eens een keer heen als het open is, kan ik meteen nog meer gerechten van de fijne kaart van restaurant de Ripper proberen! 

Liefs, Sanne