Selecteer een pagina

Ik was uitgenodigd om bij de opening van de vernieuwde dille en kamille winkel in Haarlem te zijn! Wat een eer! Een heerlijke winkel, al tijden, waar ik vaak even langs ga als ik in de stad ben. En nu ging hij eventjes dicht om te verbouwen. Om weer te openen na de verbouwing met een prachtige, vernieuwde ruimte. Meer ruimte nu en dus meer ruimte om meer mooie, typische dille en kamille spulletjes te verkopen! Yes! Dertig jaar zit deze dille en kamille al in Haarlem op deze plek. Mensen weten de winkel goed te vinden en de plek is ook erg fijn gelegen. Net ietsje verder van de grote winkelketens gelegen, wat het ook voor de kleinere winkeltjes in bijvoorbeeld de Kleine Houtstraat in Haarlem fijn maakt dat dille en kamille bij hen in de buurt zit (voor de toevoer van publiek zeg maar). De nieuwe winkel heeft een grote keuken erbij, waar je je eigen thee melanges kan samenstellen. Het keuken gevoel wat zo belangrijk is voor de winkel, komt goed naar voren zo.

Kleine klutsertjes, schaaltjes, houten kommetjes, verse jam, kruiden. Alles is eigenlijk fijn en je droomt meteen van een enorme boeren keuken waar je ook daadwerkelijk plek zou hebben voor al dit moois. Je wordt er wel hebberig van! De opening was erg gezellig en we hebben rondgekeken en geproefd van de heerlijke echte dille en kamille hapjes. 

Een geslaagde avond voor een begrip in Haarlem: dille en kamille. Morgen weer eens even langs, voor een mini raspje ofzo….