Selecteer een pagina
Ik vind het belangrijk dat als we samen uiteten gaan, dat het dan ook echt een avondje uit is. Het kan natuurlijk niet zomaar spontaan: uiteten gaan. We moeten altijd oppas regelen. Gelukkig wonen onze ouders allemaal in de buurt en lukt het vaak om oppas te vinden voor Bo. Maar toch: we gaan zeker niet elke week uiteten samen! Gisteravond gelukkig weer wel een keertje! Bo bij mijn ouders logeren en wij naar de stad op de fiets. Bij Diga in Haarlem (Damstraat 10, Haarlem) heb je dus echt dat gevoel van een avondje uit te zijn. In totaal hebben we er vier uur gezeten, getafeld en gekletst en dat dan ook nog in een mooi interieur! 
Ik ben altijd heel gevoelig voor de sfeer en het interieur van een restaurant. Het is zeker Ok om bij het eerste de beste eetcafé een hapje te eten, maar als je “echt” uiteten gaat, is het toch wel fijn als het er beremooi is! 

Dat is bij Diga zeker het geval. En het eten is er heerlijk! Als vooraf namen we het plateau van anti pasti mista. Een mix van allerlei voorgerechtjes die we konden delen. Echt heerlijke, verse, Italiaanse  hapjes allemaal. Vooral de burrata (hele smeuïger soort van mozzarella) is enorm aan te raden. Zo ook de arancini (risotto balletjes). Alle voorgerechten zijn 8 euro, de primi (pasta gerechten worden in Italië als gerecht tussendoor genuttigd) allemaal 12 euro en de hoofdgerechten allemaal 18 euro. Prima prijzen en een heerlijk menu met een goed aanbod!

Het restaurant blijkt opgezet te zijn door een oud klasgenootje van mij van de basisschool. Heel leuk om te zien dat zo iemand zo succesvol is en zijn harde werken loont en zich uit in zo’n mooie tent!


Helaas kon ik niet proeven van de heerlijke wijnen die ze er hebben. Maar dat komt zeker de volgende keer als we hier gaan eten, na m’n bevalling. Dan proef ik ze allemaal! 

We komen dus zeker weer een keertje terug hier bij Diga in het centrum van Haarlem! 

Liefs, Sanne