Selecteer een pagina
Met onze vrienden hebben we ooit eens een groepswhatsapp aangemaakt die: “decadentie” heet. Hier plannen we onze etentjes en sturen we elkaar decadente dingen op. Maar wat is eigenlijk de definitie van “decadentie”? Nou, ik heb het even opgezocht en het betekent: “verval”, “inzinking”, “ontaarding”. Nou, dat bedoelen wij er dus helemaal niet mee! Wat stom zeg. Oh: “overdaad” staat er ook bij. Dat (ongeveer) bedoelen wij er mee.

Dus dat kan zijn:

– een wijnproeverij
– een wijnproeverij met betaalbare wijnen van de Aldi.
– een avondje uit en daarna nog naar de snackbar midden in de nacht
– nieuwe sokken en dan de hele week nieuwe, schone sokken aan hebben
– een quooker (heel decadent, hebben we helaas allemaal niet in huis….)
– twee badkamers in huis….
– een vers tijdschrift….
– het geluid van het inschenken van een  blikje echt koude cola in een glas met ijsblokjes…. En als je heel brak bent, dat je dan een blikje cola in huis hebt!

Het tegenovergestelde van decadentie, daar hebben we het ook zeker vaak over. Dat zijn voor mij dingen die gewoon heel vervelend zijn, zoals:
– in iets nats gaan staan met je sokken aan.
– als ze Pepsi hebben ipv Coca Cola….
– als iemand een hoekje maakt in je net nieuwe tijdschrift of dat al vet zo om gaat vouwen.
– geen schone kleding hebben, omdat alles daadwerkelijk in de was zit.
– dat de wc papier op is….
– een te snel smeltend ijsje.
– oud brood met pindakaas (dubbel droog).

Het hoeft echt niet altijd veel geld te kosten. Het kan ook in kleine dingen zitten.
Wat is decadentie (op de manier zoals ik het omschreef in bovenstaande….) voor jou?
Die vriend van ons, in die groepswhatsapp waar ik het net over had, is laatst 35 geworden en wij vonden het wel een gepast cadeau om een “decadentie avond” te organiseren.
Dus: kids uit logeren (heel decadent zo af en toe), lekkere wijnen, champagne (dat werd cava….) en een garderobe met service (met twee nummertjes, 1 en 2, voor hun twee jassen.

We wilden dit keer echt even uitpakken, dus een privé chefkok aan huis leek ons wel wat! Ik kwam Cheffrey tegen en het feit dat hij actief is op instagram en ik dus de lekkerste dingen voorbij zag komen, haalde me over om hem te mailen. Hij had nog plek afgelopen zaterdag en wilde graag bij ons thuis een drie-gangen menu bereiden voor ons viertjes! Yes!

Uiteraard dekte ik de tafel mooi en zo was ons huis afgelopen zaterdag een restaurant! Met chefkok in onze keuken en een mooie tafel met veel kaarsen, een linnen tafelkleed (wat eigenlijk een plaid van Vacht van Vilt is….), de tafelklemmen (die ik kocht bij intratuin) met allemaal lantaarntjes eraan en een mix van rotan en witte stoelen aan tafel. Servies van de action en gouden bestek. 

Ik wil eigenlijk dat de tafel er altijd zo feestelijk uit ziet!

De gerechten waren echt super lekker…. Heel verrassend en erg goed op smaak.
Voorgerecht was iets met vis en avocado:
Het hoofdgerecht: iets met rib-eye en biet en bloemkool:
En het dessert was iets met een witte chocoladelepel, rabarber en eetbare viooltjes.
all pictures and styling: @enstijl
Echt heerlijk allemaal. We hebben zo ontzettend genoten. 

Cheffrey had bij elk gerecht een passende wijn uitgekozen en sprak onwijs gepassioneerd over zijn vak. Dit is zeker een aanrader en op deze manier kan je natuurlijk wel heel fijn thuis lekker dineren op hoog niveau (dus ook als je geen oppas kan vinden en wel met vrienden lekker wil eten)! De keuken wordt helemaal netjes weer achter gelaten, dus dat is ook wel een uitkomst. Als je zelf gaat koken is het toch al snel een bende waar je dan de rest van de avond tegen aan kijkt.

Jeffrey, we bellen je snel weer voor een ander dineetje. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!

Ik mag iets leuks weggeven namens Jeffrey. Kijk daarvoor even snel op mijn feed op instagram.

De hele “decadentie avond” is voor herhaling vatbaar. Af en toe moet je gewoon even onwijs decadent doen en daar schaamteloos van genieten. Wat dat decadentie dan ook precies voor je betekent.
Liefs, Sanne