Selecteer een pagina
De woonkamer. Eigenlijk natuurlijk de belangrijkste kamer van het nieuwe huis. Hier ben je toch het vaakst. En het moet een beetje een plek zijn waar we kunnen eten en chillen na een lange dag. De bank is er ook! Joepie! Na lang zitten/hangen op zitzakken die eigenlijk voor buiten bedoeld waren en een tijdelijke bank die van ellende uit elkaar viel, is deze bank extra prettig! We hebben gekozen voor het KEYS model van Home Stock. Deze bank hadden we al eens eerder ooit in het licht grijs en nu hebben we gekozen voor stof: Denim, kleur: Black. 

Ik wilde heeeeel graag een witte vloer.
Mari daarentegen niet.
Veel te kwetsbaar en niet schoon te houden, zei hij. Ik ben nu wel erg blij dat ik naar hem heb geluisterd. Boven hebben we een witte vloer…. En die moet ik dus elke dag (eigenlijk twee keer, maar daar ga ik echt niet aan beginnen) stofzuigen…. 
De houten vloer die nu in de woonkamer ligt (van Hollandsche vloeren) is perfect voor hier. Toch licht van kleur (vloer Heerenveen is een lichte eiken vloer), waar je gelukkig niet alles op ziet. Het eerste meubel was de vintage houten werkbank. De keuken en de woonkamer zitten in 1 ruimte, dus de keuken hoort daarom een beetje bij de woonkamer. Als je de ruimte binnen komt, kom je binnen in de keuken.

In de muur naast de eettafel hebben we een raam geplaatst. Deze muur was helemaal dicht en dat vond ik een beetje saai. Daarom had ik bedacht dat het wel een erg leuk en ruimtelijk effect zou geven als we een oud houten kozijn (wat ik ooit langs de weg meegenomen heb) hier zouden plaatsen. De klusjesman maakte een gat en heeft het raam erin vast gezet. Heel tof! Zo kan je vanuit de woonkamer door kijken naar de gang, waar we een mooie Marokkaanse bollamp van Presenthouse hebben opgehangen. 

Verder hebben we de bank staan natuurlijk in de woonkamer en daar tegenover het tvmeubel met de tv erop. En het chakki tafeltje, als decoratie. Ik probeer de woonkamer niet al te vol te bouwen…. Maar dit vind ik toch altijd lastig, met zoveel mooie items.


De foto’s van funda.

De woonkamer met nog de oude laminaatvloer van de vorige eigenaar en de donkere gordijnen. En de wand zonder het raam waar we het raam hebben geplaatst.


Ook kon de woonkamer wel een schilderbeurt gebruiken. De woonkamer is gespoten met Stralend wit van Flexa. Magisch effect. Echt zoveel beter. Daarna moest ik wel ook echt het houtwerk van de openslaande deuren verven. Dit leek onwijs geel na de verfbeurt van de wanden en het plafond. Dus die heb ik geverfd. Best goed gedaan, al zeg ik het zelf….

Foto’s van de woonkamer nu:

all pictures and styling: @enstijl www.instagram.com/enstijl
Liefs, Sanne