Selecteer een pagina
Soms vind je pareltjes. Die je aan iedereen gaat vertellen en doorgeven. En zo gebeurde dat ook afgelopen weekend. Wij reden onszelf met de auto van mijn moeder naar Abcoude, een erg gezellig dorp tussen Amsterdam en Utrecht. Wij rijden altijd door abcoude als we van ons vakantiehuisje naar huis rijden. En ik vind die omgeving echt prachtig! 
In het voormalig treinstation van Abcoude zit nu hotel de witte dame. Een schutters boetiekhotel met tien kamers. Een prachtig pand is het nu, maar er is veel aan gedaan en gerestaureerd. Daarvan zie je het bewijs terug op de foto’s in de hal. Het was een enorme verbouwing. Maar het is nu helemaal af! Alles klopt! Je kan er ontbijten, heel lekker lunchen en ook aan de borrel is gedacht. Op het terras, in het zonnetje, hebben we fijn een gin tonic en lokaal biertje gedronken met een kaasplankje erbij. Het is nogal eens verschillend wat je krijgt als je een kaasplankje besteld, maar hier is het echt goed! Met uitzicht op de witte Citroën en het weiland daarachter waande ik me eventjes op vakantie. Frankrijk! 
Je kan er niet dineren, maar tien minuuutjes lopen verderop zit restaurant de Eendracht, waar we lekker gegeten hebben s’avonds. Cote de bouef, van vlees van de Lindenhoff (in het nabij gelegen Baambrugge). 

Na het eten heb ik heel fijn en lang in bad gelegen op de kamer. Was wel nodig na een week vol pijn en afschuwelijkheid (lichamelijk). Het kwam goed uit, zeg maar. 
En daarna erg goed geslapen in het hotel! De service is heel persoonlijk en voegt zeker wat toe aan je verblijf! Bedankt! 

Abcoude: we will be back!