Selecteer een pagina
De keuken…. Dat was me een project. De keuken in ons nieuwe huis was niet echt onze smaak. Om nou niet heel gemeen te gaan doen: we vonden het iets te veel kitsch voor onze smaak. Het werkje in de fronten en de kleur en de bovenkastjes: allemaal niet echt wat ik wilde. Zie hier:


Mari leek het een goed idee de kastjes te betimmeren met houten plaat (over het werkje heen) en dan te verven…. Ik wilde het liever toch meteen goed aanpakken. Als we het bouwdepot zouden krijgen, hadden we bedacht dat we ook een nieuwe, doch budget keuken mochten uitzoeken. Bij Ikea dus. Eerst bij Ikea de nieuwe keuken ontworpen en uitgetekend. De montage service die ze konden leveren, zou pas over zes weken kunnen komen…. Dan zouden we dus ongeveer 4 weken zonder keuken komen te zitten. Niet echt ideaal. Nee, Mari zou zelf de keuken wel in elkaar gaan zetten. T’is Ikea toch? Dat zou op zich iedereen moeten kunnen. We zijn gegaan voor de nieuwe Kungsbacka keuken, antraciet (officieel), maar ik vind hem mat zwart. De frontjes zijn gemaakt van gerecyclede petflessen, dus het is ook nog eens een duurzame keuken. Ik had op instagram deze keuken gestyled voorbij zien komen en dat met prachtige industriële handgrepen: toen was ik om! Dit moest hem worden. Zonder bovenkastjes, met een nieuwe oven, gasplaat, spoelbak, kraan, vaatwasser en grote afzuigkap. En een losse koelkast. De keuken is in totaal 3.80 m geworden. Lekker lang, maar dat past goed in deze ruimte. Je komt binnen in de keuken en het is meteen een statement in ons verder lichte huis.
De koelkast is een retro model, vrijstaand. Ook mat van kleur. 

Drie vrienden van ons kwamen helpen de keuken in elkaar te zetten. De kastjes in elkaar zetten gaat goed. Het blad erop zetten enzo ook wel. Alleen: de waterleiding en gas leiding moest omgelegd worden…. Dus de klusjesman moest daar toch echt nog even een dag aan te pas komen….

Verder heeft Mari zelf ook veel gedaan!

En nu staat ie daar: een enorme, lange, zwarte keuken! Tof! 


all pictures and styling: @enstijl www.instagram.com/enstijl

En zo luxe dat we nu weer een normaal groot model vaatwasser hebben (in het oude huis hadden we een klein model, waar niks in kon).
Yes: koken maar!

Liefs, Sanne