Selecteer een pagina
De badkamer…. Nou, dat was echt wel het grootste project van ons nieuwe huis. Toen we gingen bezichtigen dachten we: hoe verzin je dit?! Lijkt wel een badkamer van een andere planeet. 
foto van Funda.
Oude situatie….

Met 3d tegels waar je ongeveer in gezogen werd en een BLAUW bad en BLAUWE wastafel was de badkamer niet echt bepaald modern te noemen. En al helemaal niet naar mijn smaak! Alles eruit was het plan. Wel wilde ik heel graag een bad. Dat heb ik echt nodig en het helpt wel degelijk m’n lichaam te ontspannen als ik weer eens veel pijn heb door de fibromyalgie (vorm van reuma).

Dus maakten we een tekening van hoe we het zouden willen. 
We hebben voor de badkamer klussenbedrijf Jeroen Fahner ingeschakeld. Zelf zijn we niet echt klussers en dit was echt wel een hele grote klus ook….

Wat ik heel mooi vind is betoncire. We hebben beton cire Unique in de hand genomen voor deze klus. Zwart betoncire is het geworden! Betoncire kon voor een deel over de tegels heen aangebracht worden (na eerst geëgaliseerd te zijn).

Slopen….

Alles eruit gesloopt en toen weer gaan opbouwen.

Bad (van www.soak.nl, waar ik eerder al een blogpost over schreef) geplaatst en verplaatst. Als we weer een bad zouden neerzetten op de plek waar eerst het bad zat, konden we maar een bad van 1.60 nemen. En het liefst wilden we een iets groter bad. Dus: andere plek. Ook heeft de klusjesman een meubel gemaakt voor de wastafel. Dat moet allemaal geëgaliseerd worden en dan kan de betoncire worden aangebracht.  

De klusjesman is ontzettend druk bezig geweest en heeft er een geweldige badkamer van gemaakt. 

Net voor de verhuizing was de badkamer nog niet helemaal af, maar ik kon die avond wel in bad! En tot nu toe elke dag in bad gelegen…. Wat een luxe man! 


Het witte bad en de witte wastafel (die we hebben meegenomen uit het oude huis, waar we die ooit zelf in gezet hadden, na hem gevonden te hebben in een afvalcontainer langs de weg) steken mooi af tegen het zwart. Als ik kaarsjes aan doe, heb ik een soort spa in huis. Heel fijn! 

De zwarte douche en de zwarte kraan vond ik op aliexpress in China. Deze waren gelukkig op tijd hier en staan echt prachtig! Ik kan het iedereen aanraden. Een echt budget tip is dit! Want als je in Nederland een zwarte kraan of douche probeert te vinden, ben je minstens 2000 euro kwijt. 
En dat hebben wij super niet. 


In totaal hebben we ongeveer 6000 euro uitgegeven aan de hele nieuwe badkamer. Inclusief materiaal en de klusjesman en het betoncire, het bad, de kranen en radiator. 
Best netjes toch voor een hele nieuwe badkamer? 

We moeten wel nog een dimmer plaatsen voor de verlichting, dat is nu wat te fel, vind ik. En daar voel ik me bloot niet zo prettig bij. Dus dat gaan we misschien van het weekend nog aanpassen.

We hebben de zwarte metalen kast van Presenthouse in de badkamer neer gezet. Daar zetten we alle benodigdheden neer en kan ik ook wat mooie spullen in uitstallen. Ook belangrijk! De spiegel komt ook uit het oude huis. De kozijnen van het raam gaan we nog zwart verven, net zoals de deurpost van de deur van de badkamer. 

Vanavond weer lekker in bad. Met een kaarsje aan en dan net doen alsof ik lees…. Eindelijk een beetje ontspannen proberen….

Liefs, Sanne