Selecteer een pagina

Miljuschka deelde er al een mooie post over die precies aangaf hoe ik me de laatste maanden voel. Ik was vorig jaar behoorlijk wat afgevallen. En door het hele Corona gebeuren is dat er ook weer keihard aan gekomen. Ik zit al maanden voor geen meter in m’n vel en voel me er niet prettig bij. Het is voor mij heel erg lastig om goed voor mezelf te zorgen als alle structuur en veiligheid weg valt, zoals met een situatie met Corona. Alles is onzeker dan en als een soort oude gewoonte grijp ik terug naar oude, vertrouwde dingen. Zoals: vreten als ik me niet prettig voel. Emotie eten, eetbuien, vaker wijn drinken…. 

Mijn eetprobleem steekt weer lekker de kop op en het is erg moeilijk die knop om te zetten. Ik weet wel dat de weegschaal echt niet alles zegt. Maar ik loop er niet prettig bij. En ik voel wel dat ik ergens wel weer beter voor mezelf moet gaan zorgen. Dus ga ik weer starten met New fysic (no spon overigens) met een Back on track traject van een maand koolhydraatarm eten. En daarna hoop ik weer een beetje een goede spirit te pakken te hebben om wat beter te eten, meer te bewegen en minder vaak te grijpen naar blikjes cola als ik moe ben en pizza te bestellen (omdat het toch al voelt als een mislukte dag). Nou werken de stress en het onregelmatige gebeuren rondom een verbouwing en verhuizing ook niet echt mee. Dus er zijn een hoop redenen waardoor ik dit allemaal best kan goed praten voor mezelf. Maar ik wil me echt beter voelen.

foto: Jesje Veling 

En dan niet alleen maar op het gebied van eten. Ik ben ook sinds een paar maanden bezig met BSR therapie. Dat doet me goed. En zelfs de fysio merkt verschil in mijn lichamelijke gesteldheid. Zodra ze weer open mogen (alternatieve geneeswijzen mogen niet praktiseren momenteel door de Corona regels….), dan ga ik weer verder….

Ook heb ik collageen supplementen gekocht, omdat ik nu 35 ben en dat ga je toch (vind ik) zien aan mijn huid. Dus dat gaan we dan ook maar eens proberen. 

Dus ik hoop dat het me gaat lukken. Gaan jullie ook in het nieuwe jaar weer aan de slag? 

Liefs, Sanne