Selecteer een pagina

Cool, design, wow, funky. En dat in Haarlem! Ik wist niet wat ik zag toen ik dit huis binnen kwam. Het rook er eclectisch en er heerst een goede boho vibe. Erg cool!

Hier wonen Marielle (42), Dan (45) en hun kids Loulouday (14), Dean (11) en River (5) en poes Tiger.

Ze wonen hier nu vier jaar en het huis staat nu te koop. Marielle is wel 1 keer in de vier á vijf jaar toe aan een nieuwe uitdaging, een nieuw huis. Dus ze gaan weer op zoek, als ze dit verkocht hebben, naar iets nieuws. Een nieuwe droom.

Marielle is modestylist en personal shopper en Dan is Senior VP creative services at PVH…. Een hele mond vol dus, maar allebei enorme creatievelingen. “Die man is zo creative so gifted om elke ruimte in een droom te veranderen”, zegt Marielle over haar man.

Ze gaan de komende tijd ook wat vaker samen werken. Dat wordt vast ook helemaal top!

Al twintig jaar zijn ze samen en dus al een aantal keren verhuisd. Ik herken daar iets in moet ik zeggen….

Toen ze dit huis kochten moest werkelijk alles gedaan worden. Marielle en Dan hebben samen alles ontworpen, maar een aannemer deed de uitvoering. Er werkte ruim een half jaar lang 5 man fulltime 6 dagen per week aan het huis om het af te krijgen. En alsnog liep het uit. Maar dan hoef je ook echt 30 jaar niks meer te doen aan dit huis. Alles is vernieuwd en gerenoveerd! Dat is dus wel ontzettend fijn voor de nieuwe bewoners!

Deze lamp is natuurlijk een onwijze eye catcher: zo mooi! En Mick Jagger op de kunststukken is dat natuurlijk ook….


Poes Tiger stond steeds voor mijn lens. Vind ik niet erg! Gezellig beestje! De poes is er pas een maand of zeven, maar hoort nu al helemaal bij het gezin en is dikke vrienden met zoon Dean.
Deze bank (van de Sede) is zo waanzinnig! Hij bestaat uit allemaal losse elementen. Dus hij heeft al op alle mogelijke manier gestaan in dit huis. Stukje erbij, stukje eraf, bochtje de andere kant op. Het kan dus allemaal! Ideaal!

Deze prachtige boekenkast heeft Dan zelf ontworpen.

Achter de mooie ensuite deuren bevindt zich nog een werkplek voor Dan.

De woonkeuken is de favoriete plek van Marielle. Het is er heerlijk behaaglijk warm door de gashaard en een fijne plek om te eten met de family.

Vroeger, voor de kids er waren, werkte Marielle als freelance mode stylist en dat is eigenlijk steeds meer overgegaan in personal shopping, wat ze echt helemaal te gek vindt. “Het is heerlijk een paar uur samen met een klant te gaan shoppen of haar kledingkast samen aan te pakken en mensen zo blij te maken!”

Ook is ze bezig nu met nieuwe “exciting” plannen, maar die houdt ze nog eventjes voor zichzelf 😉

Een zwak heeft ze voor kleren en mooie tassen. Dat kan natuurlijk ook niet anders als stylist. Dat en mooie unieke stukken voor in huis. Die zie je dan ook overal terug. Ze vindt het net zo leuk om voor anderen te shoppen als voor zichzelf.

De badkamer is onwijs ruim en heeft een bad en een aparte inloopdouche, een grote vaste kast en veel planten!

De slaapkamer van Marielle en Dan heeft Deens eiken op de vloer en op de muur achter het bed. Dit is de meest brede plankenvloer die er te vinden is, een hele bijzondere vloer die je niet vaak ziet.

De lamp is een vintage vondst!
Dit is de kamer van zoon Dean. Een heerlijke ruime kamer met uitzicht op het groen in de straat.
Ook zoon River heeft een onwijs leuke kamer! Wat fijn dat alle plafonds zo mooi hoog zijn….
De kamer van dochter Loulouday is op de tweede verdieping en heeft een knallende kleur op de muur. De bank is vintage en is een erfstuk van de oma van Marielle en staat heel tof in deze meidenkamer.
Dit is de logeerkamer. Marielle gaat er ook wel eens mediteren. Het is fijne ruimte waar het heel lekker rustig is.

pictures: @enstijl
Natuurlijk is dit een andere stijl dan wij thuis hebben. Ook dit spreekt me onwijs aan en ik ben helemaal geïnspireerd. Bijvoorbeeld door de coole spiegelwand in de keuken, de vintage design bank in de woonkamer, het kleurgebruik  in huis en de kunst aan de muur.

Over tien jaar ziet ze zichzelf eigenlijk wel weer terug in Amsterdam wonen met haar gezin. En misschien een weekendhuis erbij in Zandvoort? Dat is een grote droom voor allebei. 
Dat komt vast helemaal goed! En de tussentijdse verhuizing (want 1 keer in de vier jaar toch?:)) komt ook helemaal goed! 

Heel veel succes met jullie volgende uitdaging! Ik kom graag weer langs in jullie nieuwe stulpje…. Voor weer een dosis inspiratie.
Bedankt voor de gastvrijheid!

Liefs, Sanne