Selecteer een pagina

We kunnen deze verbouwing zeker niet alles doen wat we willen. Niet qua vergunningen (dat ligt nog steeds bij de gemeente….). Maar zeker ook niet budget technisch gezien. We moeten ons budget echt goed in de gaten houden. We doen dat eigenlijk te weinig. En de kosten lopen steeds maar op. Er komt straks nog een enorme uitgave, omdat we het dak geheel moeten aanpakken. Dus dat geld moeten we reserveren. Ondertussen komen er toch steeds nog wat extra dingen bij voor de aannemer, willen we toch wel graag een houtkachel (en die laten aanleggen….) en hebben we nog best wel wat wensen en vooral ook noodzakelijke dingen die betaald moeten worden. Vooral fijn als straks de verwarming het doet en het geld wat we hebben gestoken in de isolatie van het huis een beetje gaat helpen tegen onwijs hoge maandlasten…. Als we geen budget hadden, zou ik weer voor een mooie betonlook vloer gaan. Een gestuukte vloer het liefst, in dezelfde kleur als de wanden. Met een mooie structuur, alsof je de hele dag door een riad loopt. Maar goed, daar hebben we dus het geld niet voor. Ook hebben we niet voor vloerverwarming gekozen. Ook te duur. Dan is een beton achtige vloer al snel veel te koud aan de voeten. Dus wat doen we dan wel? Best een zoektocht…. Maar we hebben gekozen voor laminaat. “Laminaat?!” zul je misschien nu wel denken. Ja, laminaat. Ook dat kan heel mooi zijn. Dit laminaat was in de aanbieding bij een bepaalde bouwmarkt en dat hebben we ingeslagen. In de brede plank (de Collar XL) en de visgraatvariant. We hebben 1 pak van het vtwonen laminaat al thuis en het is echt mooi joh! Ik ben blij verrast, moet ik zeggen.

pictures: @enstijl

Dit laminaat komt in de woonkamer, in onze slaapkamer (voor een deel) en in de kinderkamers en op de overloop boven. Toch zo bij elkaar snel 110 vierkante meter, dus dat tikt ook behoorlijk aan. Maar het is in vergelijking met andere vloeren redelijk te doen.

Dit is dus waar we voor gaan!

En de visgraatvariant hiervan (smallere planken maar wel dezelfde houttint) komt in de keuken en de hal te liggen.

Ik ben benieuwd hoe het staat als het straks ligt! Het weekend van 13 en 14 februari wordt het gelegd en zullen we het zien!

Liefs, Sanne