Selecteer een pagina

Ik mocht op weg naar Muiden dit keer voor een binnenkijker. Hier wonen Wim en Merel, met hun twee dochters (Bo en Pleun). Wat een tof pand dit! Met onwijs hoge plafonds (van wel 6 meter!). Ze dachten nooit in een nieuwbouw huis te gaan wonen, maar dit bleek toch hun volgende huis. Vanuit de Jordaan in Amsterdam zijn ze hier naar toe verhuisd). En wat een schot in de roos! Als je het mij vraagt dan he. De mooie tuin rondom en de sfeer van de wijk ook: top! Hier wonen veel kindjes, dus ideaal voor gezellige speel middagen. En het huis biedt de ruimte en rust waar ze aan toe waren.


Heel wat anders wel dan de Jordaan, maar niet minder leuk. Binnen. Een dik half uur verder zijn ze weer in Amsterdam (met de fiets), dus daar zijn ze ook nog vaak te vinden. Ze hebben zelf het hele interieur gedaan, de raambekleding ophangen en structuurverf aangebracht (boven). En ook veel kleine klusjes deden ze zelf. Het huis is ontworpen door een architect en Merel heeft laatst foto’s gestuurd naar hem om te laten zien wat er van zijn project geworden was. Hij was erg blij met het resultaat! Dus dat is altijd fijn om te horen natuurlijk.

De plafonds in de woonkamer zijn voor een groot deel dus 6 meter hoog. Erg mooi en het geeft zo’n gevoel van enorme ruimte. Enige nadeel was laatst toen er een ballon met helium helemaal tot het plafond vloog en ze dus anderhalve maand naar een ballon moesten aan kijken…. Die pak je niet zomaar eventjes in dit geval….


De keuken heeft Merel zelf ontworpen en is gemaakt door een meubelmaker (die ook de kleding kasten op de ouder slaapkamer bijvoorbeeld gemaakt heeft). Merel weet wel waar ze het over heeft, want zij heeft samen met Valérie studio vaem).

Boven op de ouder slaapkamer hadden ze eerst behang, maar dat beviel Merel toch echt niet. Elke keer als ze de kamer binnen kwam stoorde ze zich eraan. En op een gegeven moment moest het behang dan ook wijken voor een structuur verf. Veel beter. “Behang is het gewoon echt niet voor mij”, zegt Merel.

Deze kastenwand lieten ze maken door dezelfde meubelmaker die ook de keuken heeft gemaakt. Mooi met dat walnoot hout!

De kinderkamers hebben ook een rustige basis met wat leuke accessoires. En allebei fijn uitzicht op groen en de tuin. Dat is natuurlijk wel heel tof?!
De kamer van dochter Pleun:

En de kamer van dochter Bo:

Op de eerste verdieping bevindt zich ook de fijne badkamer met bad én douche.

Op de tweede etage is nog een hele fijne speelzolder en werkkamer (waar ze later wellicht de ouderslaapkamer met badkamer in 1 van willen maken). Nu is het een mooie, rustige plek om te werken, met een heel cool rond raampje wat ze er speciaal in hebben laten zetten.

pictures: @enstijl

Over tien jaar of als de kids het huis uit zijn zou ze wel iets vrijer willen wonen. Bijvoorbeeld in een oude boerderij of een andere karakteristieke locatie en dat dan volledig renoveren en herinrichten. Een heel mooi plan en tot die tijd zitten ze hier geweldig! Wat een huis! Dank je voor de gastvrijheid!

Liefs, Sanne


.