Selecteer een pagina

Beginnen jullie er al een beetje genoeg van te krijgen? Wéér een binnenkijker bij mij zelf thuis: een binnenkijker bij enstijl. Het werd wel weer eens tijd he.

Wij wonen sinds eind oktober nu in dit huis. Wie is wij ook alweer?

Namen: Sanne (38), Mari (38), Bo (10) en Jip (6) en de katten Poffertje, Crackertje en Witje (we gaan er nog gewoon vanuit dat hij terug komt….). We wonen hier dus nu ongeveer 3 maanden. En het voelt al helemaal als thuis. Vanaf het eerste moment alweer eigenlijk….

Dit jaren dertig huis was al erg mooi toen we het kochten, daarom zijn we er ook voor gevallen. Hier hoefde niet zo veel verbouwd te worden. Maar alsnog hebben we weer veel gedaan. Schokkend he. En we hebben echt veel kleur gebruikt dit keer. Dat is wel best anders dan de vorige huizen. Ik vond dat dit huis dit goed kon gebruiken en goed kan hebben. Ik voel me ook steeds meer fijn met kleur om me heen. Toch is het nog wel ook een enstijl huis, denk ik?

Zo hebben we bijvoorbeeld echt heel veel geverfd. De hele hal beneden is de kleur: Ranch geworden (krijtverf van betonlook.nl). Ton sur ton. Dus op muren en houtwerk. Dit geeft eenheid en rust. En het is gewoon een hele mooie kleur. Je ziet hier weer het portret van Jip en Bo terug, gemaakt door Eeffkids.

Dan de woonkamer als eerste. Daar zijn we het vaakst te vinden.

De bank is de “Flow” van Zitmaxx. Wat een heerlijke bank. Het zijn allemaal losse elementen en wij hebben er een heerlijke zithoek van gemaakt.Dit heerlijke, zachte kleed is van Vloerkledenwinkel.nl Zo heerlijk zacht, de katten liggen er uiteraard de hele dag op….

De palletkachel (die al in het huis zat toen we hier kwamen wonen) staat regelmatig aan. Het geeft een lekkere warmte en is natuurlijk extra gezellig….

De keuken zat er al in toen we het huis kochten. Een erg mooie ne moderne keuken met alles er op en eraan. Maar het keuken eiland was grijs. En daar hou ik nou net niet zo van. Dus hebben we de keuken laten wrappen…. Door WrapID. Dat kan dus heel makkelijk! En het resultaat is prachtig!

Het zou goed kunnen dat we het plafond nog een keertje meeverven en ook de groen achtige kleur (rondom de zwarte keuken kasten) weer een ander kleurtje gaan geven. Dat is me iets te veel en het is denk ik mooier als we de terra/roze kleur daar ook door trekken.

Het kleed komt uit Marokko en is van Miss Nomad.

In de eethoek hebben we een bankje, op maat. Dat zat er al, maar heb ik geverfd. En ik heb er een kussen op maat voor laten maken (door studio van Agnes). De stof is van Evert Groot. De kleur op het houtwerk van de bank is weer Ranch (wat we ook in de gang hebben), krijtverf van betonlook.nl

De kleur op de muur daarboven is kalkverf, in de kleur Vintage (ook van betonlook.nl)

De stoelen zijn een combinatie van polyester stoelen (van Household Hardware, maar die verkopen ze nu niet meer) en vintage houten handstoelen (op de kop getikt op marktplaats).

Op de eerste verdieping bevinden zich de kinderkamers en de fijne badkamer. Op de overloop gebruikten we weer de kleur: Ranch in krijtverf, van betonlook.nl Overal in huis lag al een mooie visgraat, houten vloer.

Bo heeft een totaal blauwe kamer gekregen. De kleur: Blue Tang van Histor kwam hier op de muur.

We hebben daar ook alles in meegenomen. Ook het plafond. Best wel donker, Maar wel echt sfeervol. Hij wilde heel graag led lichten rondom zijn kamer…. Ben ik zelf wat minder enthousiast over, maar hee: het is zijn kamer. We hebben wat voetbal prints uitgeprint en ingelijst voor aan de muur. En op zijn bed ligt het heerlijke donker blauwe beddengoed van Coco & Cici. Zo fijn en zacht! Hij was super jaloers op ons beddengoed, dus dit hebben wij ook voor hem geregeld.

Het is wel heftig een beetje: alles blauw. Maar ook erg rustgevend, doordat de kleur overal op is doorgevoerd. Het bevalt goed, zegt Bo. Ook moest er “iets van voetbal” in z’n kamer. Door de posters in zwart wit te printen en allemaal in zwarte lijsten te doen hebben we een mooie art wall gemaakt. Met een geit in het midden ja. “The Goat”. Bo’s grapje.

Jip mocht ook een kleur kiezen voor haar eigen kamer. Dat werd roze. En niet zomaar roze. Namelijk IG-1086 (of was het IG-1186?) van Karwei. Laten mengen in muurverf en deze verf hebben we ook weer alles mee geverfd. Dus ook het plafond en de deur. Eerst vonden we het heeel heftig. Maar eigenlijk is het echt heel erg mooi geworden. De kamer zou zo een kamer kunnen zijn van hotel Los Enamorados (op Ibiza).

Deze prints vond ik op temu….. ( I know….) en deed ik in lijsten van de xenos. De bedhemel is van numero 74, maar was eerst gewoon naturel kleurig. Ik heb het met roze textielverf geverfd in de wasmachine.

Ook de badkamer met gouden douche (ja, echt waar mensen) bevindt zich op de eerste verdieping.

We hebben de badkamer op de 1ste verdieping wel echt moeten verbouwen. Dat was wel nodig. De badkamer was erg verouderd en niet mooi (vonden wij). Hier zie je hoe het er eerst uit zag.

Dus daar zijn we mee aan de slag gegaan. De klusjesman heeft de klus uitgevoerd en daarna zijn de muren en de vloer afgewerkt door Stucatelier. Een gouden douche?! Kan dat dan?

Ja, dat kan zeker.

We kozen voor microcement op de muren en vloer en in de douche werd er goud gebruikt. Stucatelier heeft het weer fantastisch gedaan!

Op de zolder is onze slaapkamer. Dit is eigenlijk weer: “onze verdieping”. En dat is heel prettig. We hebben de muren (en het houtwerk) allemaal laten verven in de stucco verf van Culte Walls. Kleur: Grounded. Een zo voel ik me hier ook: grounded, geaard. Het is een hele fijne, rustige plek die staat voor ontspanning. Hier slapen we en neem ik elke avond een warm bad (Duravit).

Het lekkerste beddengoed van de wereld is overigens van Coco & Cici. Dit hebben we (ENstudios) ook gebruikt bij een project op Ibiza en dit wil je echt proberen. Slaapt zo lekker! Bo slaapt inmiddels onder de blauwe variant (ook van dit merk) en kan ook niet meer zonder….

Het wastafel meubel is van Loberon (net als het bed). De hemel boven het bed is de Gold kleurige van numero74.

Ook de kranen zijn van Duravit en zijn een soort koper kleurig. Past erg mooi overal bij. De kleur: oker geel past weer goed bij het bruine en zo is het een goeie mix geworden van kleuren.

Op de zolder hebben we ook twee elementen van de Flow bank (van zitmaxx) staan. Een gouden (Adore Gold heet deze kleur) en degene die we ook beneden hebben staan. Hier kunnen we dan ook eventjes chillen, op onze “eigen verdieping”.

Deze macramé lamp komt van Ibiza. Je kan ze ook online bestellen (El Pelut).

pictures: @enstijl

De tegels bij het bad heeft onze klusjesman in dit patroon gelegd en het zijn bejmat tegeltjes van Household hardware.

Ons huis is dus eigenlijk vrijwel af. Maaaaar: wij zouden ons niet zijn als we niet nog een paar projectjes zouden doen. Dus we gaan de vloer in de keuken nog aan pakken. Deze wordt bewerkt met betoncire. Ik denk dat dat echt heel mooi gaat worden!

En het buitenwerk wordt geschilderd binnenkort. En we gaan de tuin nog een beetje aanpakken. Dus dan zal ik ook de tuin uitgebreid laten zien!

Genoeg te doen nog…. Wat vinden jullie ervan?

Iedereen vraagt natuurlijk aan ons: gaan jullie hier dan echt wel eindelijk eens voor altijd blijven?! Ik moet zeggen, met deze verhuizing merkte ik heel erg dat ik daar even niet zo’n zin meer in had: dat verhuizen en verbouwen. Maar het blijft toch altijd kriebelen. Dus nee, ik denk niet dat we hier voor altijd zullen blijven. Maar wie weet wel voor een heel tijdje. Het voelt in ieder geval als thuis. Voor ons allemaal. En dat is het belangrijkste.


Liefs, Sanne