Selecteer een pagina
Oh man: ik heb mijn lievelingshuis gevonden hoor! En lievelingsplek: ook gevonden! Namelijk Prinseneiland in Amsterdam. Wat is het daar mooi zeg! Prachtig! Het lijkt wel een dorpje in Amsterdam. Je gaat een bruggetje over en daar staan alleen maar mooie pakhuizen! Het huis waar ik mocht binnenkijken is van Sophie en haar vriend Thierry en was vroeger een garage. Exact mijn woondroom! Wat een ruimte!

Wie: Sophie (41), Thierry (46), Jules (4,5) en Louison (9 maanden).
Waar: een oude garage omgebouwd tot een prachtige loft van ongeveer 180 vierkante meter op de benedenverdieping.
Sinds: zes maanden.

Hiervoor woonden ze aan de Nassaukade in Amsterdam, maar toen dit voorbij kwam, konden ze geen nee zeggen. Wat een sfeer! Voordat het stel in Amsterdam kwam wonen, woonden ze in Londen en daarvoor in Parijs. Sophie is fotografe en reist daarvoor ook veel. Haar werk was zelf een tijdje tentoongesteld in de National Portrait Gallery in Londen. Prachtig, dus neem zeker eens kijkje op haar website!

Alle meubels zijn meegekomen uit het oude huis. Het is een mix van veel vintage en mooie antieke stukken. Vintage is favoriet, vanwege de look, maar ook het verhaal achter een product.

Toen ze hier kwamen wonen een half jaar geleden was alles door de vorige eigenaren al helemaal verbouwd en gerenoveerd. De kastenwanden (op maat) zaten erin en ook de fijne ruime keuken, wat echt het hard van deze loft is. Vroeger was het een garage en er moest dus een hele hoop aan gedaan worden. Maar dat was dus gelukkig allemaal al gebeurd. Dus het was verhuizen en inrichten! 

De bakstenen muren zijn natuurlijk heel sprekend en die zie je overal in dit huis terugkomen.

Voor het huis staat een leuk bistrosetje. Dit gebruiken ze eigenlijk als tuin. Het straatje voor het huis is erg rustig en er kan daar goed gefietst worden door zoon Jules.

De haard in het achterste gedeelte staat altijd aan in de winter. Het wordt snel behaaglijk warm door de haard.
Dat is dan het favoriete plekje van Sophie in huis.
Ik kan me dat heel goed voorstellen.

De prachtige tussendeuren kunnen helemaal op en dan is de zitkamer eigenlijk op die manier afgesloten van de rest. Als de deuren dicht zijn, zitten ze voor de master bedroom. 

En naast de master bedroom bevindt zich de badkamer.

Het kamertje van zoon Jules is zo leuk gedaan: met een heuse muurschildering.
En vanuit de logeerkamer kijk je weer zo naar de keuken door het glas.
all pictures: @enstijl

Dromen over dit, voor als ik later (echt) groot ben…. En in de tussentijd gaan we onze eigen garage verbouwen binnenkort. Je moet ergens beginnen natuurlijk!

Liefs, Sanne