Selecteer een pagina
Voor die binnenkijkers, kom je nog eens ergens! Zo leuk: ergens te worden uitgenodigd en dan te kijken hoe een huis er in het echt (en niet alleen op instagram waar Karin’s feed: binnen.bij.buitenhuis heet) uit ziet! Ik mocht laatst in Lieren binnenkijken bij Karin. In de prachtige boerderij met enorme tuin, wonen Karin, haar man Marien en zoons en dochter.

Wie: Karin (38), Marien (40), Joël (12), Julian (10), Jurrien (8) en Evalin (3). 
Waar: een mooie boerderij in Lieren van ong. 220 vierkante meter
Sinds: 2011.

Haar schoonmoeder woont twee huizen verderop en haar zwager woont naast haar. De hele familie gezellig bij elkaar op een prachtig stukje Nederland. Karin’s man Marien woonde hier al toen Karin bij hem kwam wonen. Ze hebben de oude boerderij zelf verbouwd en helemaal veranderd en ze zijn ook altijd aan het klussen en verbouwen. Laatst nog werd de badkamer, de wasruimte en de gang gedaan en dat is heel erg mooi geworden! 

Vroeger stonden er paarden in wat nu de woonkamer is en is het een prachtige, frisse, veelal witte woning!

Karin heeft veel last van “veranderdrang”. Daar heb ik zelf nou nog nooit van gehoord…. Wel dus! Altijd is ze aan het veranderen. Ze had niet heel lang geleden alles nog veel landelijker en grijzer. En toen opeens moest alles wit. Dat is eigenlijk iets van het laatste jaar. Ze is altijd op zoek naar goedkope spulletjes, koopjes, die ze zelf kan opknappen of leuker kan maken. Daardoor kan ze ook vaak veranderen: ze heeft niet een dure smaak, dus dingetjes kunnen ook weer verkocht worden of ingeruild. Haar grootste woonwens nu zou zijn: een witte vloer. Misschien gaat de witkwast er nog wel overheen binnenkort….

De keukenkastjes waren tot voor kort ook nog donker grijs, maar zijn nu fris wit geworden! Het is een heerlijke keuken, met veel opbergruimte en een mooi betonnen werkblad.

Achter de keuken bevindt zich dus een grote gang waar een waskamer gecreëerd is, een nieuwe badkamer is en waar je nog veel opbergruimte hebt.
De laarsjes van Karin met daarnaast de boerenklompen. Leuk contrast!

Er werd in de badkamer gekozen voor een lichte basis met mooie zwarte kranen en douche. Heel chique zo!

Boven aangekomen is daar de masterbedroom met een groot bed wat Marien zelf gemaakt heeft. Wat handig: zo’n man!

De jongens hebben allemaal een stoere kamer, elk in een net even ander kleurenthema.

En ook in het kamertje van Evalin staat een zelfgemaakt bed! 

De grote tuin heeft een trampoline, verschillende zitjes, mooi uitzicht en een schattig extra huisje. Daar kunnen fietsende voorbijgangers een verfrissend drankje halen (zelfbediening) en wat geld achterlaten in de klomp. Zo leuk! “Oh kijk, we hebben gasten”, zei Karin dan ook toen ik aan het fotograferen was toen een fietsend stel bij het huisje naar binnen liep. Een eigen B&B bij huis zou een droom zijn van Karin. Maar voor nu voldoet dit huisje in de tuin toch een beetje.

all pictures: @enstijl

De grootste ergernis van Karin in dit huis zijn de muizen die je hoort lopen tussen het plafond. Dat heeft natuurlijk niks met de inrichting te maken, maar is wel weer een nadeel van in een oude boerderij wonen. En ze ergert zich aan het rieten dak. Dat is namelijk niet goed aangelegd, waardoor het boven erg kan tochten. Voor de rest is ze heel blij met haar prachtige woning en geeft zo vrij wonen altijd een beetje een vakantiegevoel!

Binnen en s’avonds is de grote bank (die vorig jaar werd aangeschaft) de favoriete plek in huis. Over tien jaar? Wonen ze hier nog! De boerderij is familiebezit van Marien, dus ze gaan hier niet meer weg! En dat snap ik helemaal! Ik denk dat wij heel toevallig eens in de buurt daar gaan fietsen, zodat we een verfrissing kunnen kopen in het kleine huisje en nog even kunnen genieten van het uitzicht wat Karin en haar gezin elke dag heeft. Wow….

Liefs, Sanne