Selecteer een pagina
Echt ongeveer om de hoek bij ons huis nu, staat het huis van Marieke en haar gezin. Dat is altijd leuk: een thuiswedstrijd. Leuk om te zien dat er in Haarlem zoveel mooie huizen zijn!

Wie: Marieke (42), Lachlan (41), Asher (11) en Mila (7).
Ze wonen hier sinds april, dus iets langer dan een half jaar.

Het hele huis hebben ze aangepakt, alles, van top tot teen toen ze hier kwamen wonen. Heel bijzonder dat het er nu al zo “af” uit ziet dan! Aangezien ze hier nog niet zo lang wonen! Er is een aanbouw gekomen (waar nu de woonkeuken is), nieuwe keuken, nieuwe dakkapellen. Er moest een hele hoop gebeuren…. En wat ze nu nog zou willen aanpakken? De tuin. Dat is er tot nu toe nog niet van gekomen en staat komende zomer op het programma.


Haarlem vindt ze echt een top stad! Zeker de plek waar ze wonen: aan de gracht en ze hoeven alleen een brug over te steken en zijn zo in het centrum van Haarlem. En het is dichtbij het strand, wat voor Lachlan erg belangrijk is, omdat hij surft.

Haar favoriete plek is de blauwe bank voor de bakstenen muur. Het licht komt hier prachtig binnen!

Hiervoor woonde het gezin in Australië. Dat land missen ze zeker wel…. Ze hebben een hoop vrienden en familie daar, maar missen ook het lekkere weer en het buiten leven. Hier kunnen ze wel in hun droomhuis wonen, dat is in Sydney een stuk lastiger, omdat de prijzen daar nog hoger liggen.Volg je Marieke ook op instagram? Daar zie je nog meer van haar mooie huis. Het leukste aan instagram vindt ze de contacten die je maakt. Het is echt leuk om foto’s van je interieur te delen met mensen die het echt leuk vinden. Ook wordt ze er creatiever van. En dat vindt ze erg fijn, zegt ze zelf, omdat ze dat naast haar baan in de medische wereld wel kan gebruiken.

De kinderkamers zijn helemaal boven en zij hebben ook hun eigen badkamer: wat een luxe!

Zoonlief wilde eigenlijk zijn hele kamer oranje. Daar had Marieke niet zoveel zin in…. Dus de kast werd oranje als compromis!

Het hoekje heeft Marieke zelf behangen. Dat was een hele klus, maar het resultaat is super leuk!

Hier werkt Marieke als ze thuis werkt:
all pictures: @enstijl

Over tien jaar ziet Marieke zichzelf en haar gezin wel weer in Australië wonen. Daar willen ze oud worden. Maar voorlopig hebben ze het hier prima naar hun zin. En dat snap ik heel goed! Haarlem is ook geweldig (vind ik ook nog steeds) en het huis van Marieke is zo’n fijn gezinshuis!

Bedankt voor de gastvrijheid!

Liefs, Sanne