Selecteer een pagina
Willemsoord, een prachtig pand in Overveen, randje Bloemendaal waar ik vaak langs rijd met de auto. Op weg naar zwemles, of vanuit Overveen naar Bloemendaal. Ik kijk altijd eventjes naar binnen. Wat een geweldig huis! En nu mocht ik daar gewoon binnenkijken! Wat is het toch fijn om een blogger te zijn!

Jeroen is eigenaar van rozenkelim.nl en verkoopt de meest prachtige kleden uit Turkije en Marokko aan mensen in Nederland en daarbuiten. Ik mocht eerst een kijkje nemen in de showroom in Hillegom en daar liggen ze dan: de stapels berber Beni kleden. Echt te kwijlen liep ik…. Wat een pracht! 

Het begon allemaal met de kleurrijke kelims….


Daarna mocht ik hun huis ook bekijken. Dat begint al goed met zo’n entree!

De bank is een Togo Ligne Roset bank, opnieuw met leer bekleed door een bedrijf in Belgie:

Eerst werkte Jeroen vooral vanuit huis, maar deze showroom kwam 4 jaar geleden op z’n pad. 
Thuis werkt hij ook vaak, vanuit zijn favoriete plek in huis: het souterrain…. Waar ook kaketoe Jack een prachtig verblijf heeft.

Jeroen (50) woont in Willemsoord met zijn gezin, bestaande uit zijn vrouw Ebru (43), dochter Isa (12) en zonen Cem (8) en Kaan (6) en kaketoe Jack (1,5) sinds mei 2012.

Het huis was bewoonbaar toen ze hier gingen wonen, maar wel gedateerd. Dus ze hebben alles per verdieping aangepakt. Laten aanpakken, want Jeroen is zelf niet een onwijze klusser. Maar hij helpt wel mee en heeft alles dus ook zo zien ontstaan.

Als je zulke mooie kleden verkoopt, wissel je volgens mij elke week wel van kleed. Dat niet, maar vaak wel. Een vloerkleed kan zo’n andere look aan een ruimte geven. Dat kan je leuk afwisselen! Het leukste aan dit werk vindt Jeroen het inkopen en het zoeken naar de mooie kleden.

Hij gaat daarvoor vaak naar Turkije toe. Ze hebben daar een vakantiehuis. Zo is rozenkelim.nl ook ontstaan. Eerst waren ze met het vakantiehuis bezig en dat helemaal aan het opknappen, toen zijn oog viel op een klein winkeltje daar. Een vrouw verkocht de mooiste kleden die Jeroen wel wilde inkopen. Die werden voor zijn neus weggekaapt door Engelse warenhuizen. Helaas. Maar hierdoor was wel het idee geboren voor rozenkelim. 


Je hebt dus eerst het souterrain, grenzend aan de fijne tuin. Op de (soort van verhoogde) begane grond is de woonkamer en keuken en nog een fijn terras. Hier komt prachtig licht naar binnen!

Op de eerste verdieping is de masterbedroom, een mooie badkamer en de slaapkamer van dochter Isa.

De masterbedroom was dat.
De badkamer met een vrijstaand bad.

En de fijne ruime slaapkamer van Isa.
In huis zie ik veel persoonlijke dingen voorbij komen, zoals een Elfstedenkruisje uit 1986. Jeroen heeft toen zelf de Elfstedentocht geschaatst. En een ingelijste, handgeschreven notitie van zanger Prince.


 Jeroen ging vaak naar concerten van Prince. Zeker ook naar de nachtelijke concerten die Prince dan heel last minute gaf. Hij zou zijn dochter er mee naar toe nemen als ze oud genoeg was. Maar dat kan helaas niet meer…. Een gitaar van Prince zou Jeroen nog wel willen toevoegen aan zijn interieur uit liefde voor Prince. 

Daarom heeft Jeroen laatst wel zijn zoon mee naar Barcelona genomen om Messi te zien spelen. Je weet het maar nooit! Het gesigneerde shirt hangt op de kamer van zijn zoon.

De jongens hebben boven hun hele eigen verdieping en eigen badkamer! Maar slapen eigenlijk elke nacht met z’n tweetjes in het logeerbed in de logeerkamer. Wel zo gezellig!

pictures: @enstijl
Over tien jaar ziet Jeroen zichzelf wel weer op de Veluwe wonen. Daar komt hij ook vandaan en zou hij best naar terug willen. Zijn vrouw blijft echter nu nog liever dicht bij de grote stad wonen. Dus: compromissen sluiten dan maar he.

Ik zou hier ook nog maar even blijven wonen. Het is zo’n waanzinnig tof huis. Zal lastig zijn te evenaren. Bij ons thuis komt een prachtig Azilal berber kleed van rozenkelim.nl te liggen binnenkort (als de garage een beetje meer af is) met kleur! Dat laat ik uiteraard dan natuurlijk zien!

Liefs, Sanne