Selecteer een pagina
Uitgeest, daar was ik dus nog nooit geweest. Rijmt. Het ligt niet zo gek hier vandaan. We wonen zelf in Haarlem. Maar blijkbaar was er nooit echt een reden voor Uitgeest. Nu dus wel! Want ik mocht binnen kijken en foto’s maken in het huis van Marjolein. Erg leuk! Dus op naar Uitgeest.

Wie: Marjolein Bouhuijzen (42, instagram: @marjoleinbouhuijzen), Marco (51), Nika (5,5) en Naud (bijna 4).

Marjolein is eigenaresse van Mints en toen ze laatst in de vtwonen stond, ben ik haar meteen gaan volgen. 

Marjolein en haar gezin kochten dit leuke, frisse huis in 2015. De bouw van het huis duurde een jaar (heel 2016). Ze wonen er sinds januari 2017. Nog niet heel lang dus!
Het ontwerp van de buitenkant stond al vast, maar de binnenkant hebben ze zelf geheel naar wens kunnen indelen. Dat werd dus een grote keuken, kastenwand en een stalen raam tussen keuken en woonkamer. Het is heerlijk ruim heel persoonlijk geworden!

Ik vroeg haar wat ze het fijnste vindt aan “buiten wonen”. “We wonen in een heel oud en gezellig straatje met veel boerderijen, paardenbakken en moestuinen. Dit nieuwbouwproject bestaat uit 4 nieuwe woningen en we hebben een gezamenlijk erf met de parkeerplaatsen. Een verlengstuk voor de kinderen om veilig buiten te spelen. Het fijnste is het uitzicht, het gevoel van vrijheid en ruimte. De 4 nieuwe woningen gaan op in de oude straat”.


De woondroom van Marjolein (die zelf dus interieuradvies en inrichting doet) is wel echt uitgekomen met de bouw en realisatie van dit huis. Een jaar lang had ze de tijd om mee te denken aan de hand van moodboards en 3-d tekeningen maken.
Het moment dat alles samenkwam van de inbouwkasten, de gietvloer, de keuken, de badkamer, de nieuwe meubels: ontzettend spannend, maar ontzettend blij hoe alles heeft uitgepakt”.

Marjolein houdt van pastelkleuren, maar het zit hem in de combinatie, vindt ze. De combinatie met zwart (van het staal) en ruwe materialen zoals beton vindt ze het mooiste.

Het meest dierbaar in huis zijn de persoonlijke spulletjes. Zoals de lijstjes met vlinders die Marjolein al jaren heeft en nu in de kamer van Nika pronken. Ook heel mooi en persoonlijk is het Indiase kijkkastje in de keuken, waar vakantiefoto’s en vondsten van vakanties neergezet worden.

Dierbaar is ook dit lijstje met familieportret.


Lastig vond ze het niet dit mooie huis in te richten. Wellicht was het toilet nog het lastigste dan, als ze dan iets moet kiezen. Moest van mij…. Flauw he? En weet je wat? De wc ziet er dus ook nog eens mooi uit! Dus dat is ook meer dan gelukt.

De stoere kamer van zoon Naud bevindt zich naast de badkamer. 


In de zoete kamer van dochter Nika stond me weer een leuke verrassing te wachten! Zien jullie het staan? Zo lief!

De gietvloer ligt overal: prachtig! Zelfs boven in de master bedroom, waar je ook uitzicht op de paarden in de wei hebt.
Over tien jaar ziet ze zichzelf hier dan ook nog steeds wonen. De kids gaan hier naar school en hebben het er erg naar hun zin. Wie weet als de kinderen ooit het huis uit zien, dat dit nog verandert. Terug naar Haarlem, een oud pand van rond 1900, oude details: dat plaatje? Maar voorlopig zitten ze hier helemaal goed!

Bedankt voor jullie gastvrijheid!

Liefs, Sanne