Selecteer een pagina

Jaja, daar is ie weer: de binnenkijker bij enstijl door enstijl.

We wonen hier nu sinds begin maart 2022 en het bevalt goed, kan ik je zeggen. Want ik woon hier dus zelf. Dus dan kan ik dat wel zeggen.

Wie: Sanne (36), Mari (36) en Bo (8) en Jip (4) en onze vier katten (Snoet, Moos, Witje en Jag).

Waar: hartje centrum Haarlem, in een oude drukkerij. Een urban loft ruimte van 270 vierkante meter.

Toen we hier gingen kijken, voelde het meteen als ons huis. We woonden natuurlijk nog helemaal niet lang in Vogelenzang, maar toch trok deze funda advertentie onze aandacht. We zijn gaan kijken, hadden besloten het toch niet te gaan doen (want: weer verhuizen?!) en hadden ons daar al een beetje bij neergelegd. Maar toch bleef het knagen. Dit was wel echt een heel vet huis. Afgewerkt hoe we dat zouden willen en al bijna helemaal in onze (meer mijn….) stijl. Dat is vrij uniek!

Dus toen zijn we nog een keer gaan kijken en hebben toch een bod uitgebracht. En ja hoor: ons bod is toen geaccepteerd! Dus we hadden een huis in Haarlem gekocht…. We vertrokken dus weer uit Vogelenzang en gingen terug naar Haarlem, waar we allebei vandaan komen en ook eigenlijk ons hele leven gewoond hebben.

Na twee weken verbouwen (ongeveer) was het zoals het nu is: een soort van klaar. Natuurlijk moeten er nog wat kleine dingen (handje verven, lampje ophangen her en der). We kregen de sleutel op dinsdag 1 maart en op 3 maart stond de verhuizing gepland. Tussendoor en daarna dus onwijs wezen verven en klussen…. En nu hebben we een prachtige urban loft met veel ruimte. Binnen. Want we hebben geen tuin. Iedereen vraagt er wel iets over, over die tuin en het gebrek daaraan. Maar wij missen het niet eigenlijk. Je loopt de deur uit en je bent buiten en in de stad en als je thuiskomt, heb je een fijne rustige grootse ruimte. Heerlijk. Om de hoek van ons huis is een gemeenschappelijke tuin, waar sinds een tijdje ook een enorme trampoline staan. Dat is super fijn voor de kids (en dus ook voor ons). Er zitten hier fijne terrassen om de hoek, dus als je buiten wil zitten, kan dat echt. En alsnog gaan we vaak op pad in het weekend (deden we altijd al), naar het strand, het bos of park. Tot nu toe dus, bevalt het goed om weer in de stad te wonen.

Ook voor de kids is het fijn, want we kunnen nu weer op de fiets naar hun school. De school is, ondanks onze vele verhuizingen de afgelopen jaren, steeds hetzelfde gebleven. Dat is een vast en veilig buurtje, waar ook mijn ouders en schoonmoeder wonen. Daar kunnen we nu dus weer fijn op de fiets heen. Dat scheelt!

Als je door de imposante voordeur naar binnen komt, heb je meteen een hele mooie hal. Een hal met allure. Nou moeten we dus zorgen dat we die hal altijd een beetje opgeruimd houden, zodat je het ook echt mooi kan zien ;). Dat is nog wel een uitdaging….

Aan je linkerhand vind je dan de deur naar de keuken/eetkamer. Aan je rechterhand in de hal vind je een trappetje (met prachtige oude details) naar een kamer en een washok. Het washok hebben we daar laten plaatsen, want in het voormalige washok bevindt zich nu iets anders…. Maar dat zie je straks! Deze kamer hier aan de voorkant van het huis zou een hele mooie slaapkamer zijn, maar onze kids willen graag dichtbij ons slapen (nu nog dan….), dus hebben we van deze kamer nu een soort opslag kamer gemaakt. Opslag ruimte heb je toch wel echt nodig, toch?

Maar als je in de hal staat en dus de linker deur neemt, kom je in de keuken/eetkamer. Dit is echt misschien wel de fijnste ruimte van het huis. Hier heb je de avond zon naar binnen, hier kan je super fijn tafelen en een feestje geven in de keuken (want daar vinden feestjes toch altijd plaats). De mooie oude ramen met de ronding vind ik heel bijzonder en de kleuren die ik hier heb toegepast hebben goed uitgepakt. Ook ben ik heel blij met de mooie vakkenkast die onze klusjesman laatst (naar ontwerp van mij) gemaakt heeft. Hier kan ik mooi servies en accessoires in tentoonstellen.

De raambekleding is van 123 jaloezie.nl en heet Irma linnen (deze stof voor de vouwgordijnen).
De keuken (met het marmer) zat er al in toen we hier kwamen wonen. En daar gaan we natuurlijk niks aan veranderen! Prachtig is het zo! Een lange keuken, van ongeveer 5 meter lang met aan de ene kant marmer en aan de andere kant kastjes en lades. De frontjes daarvan wil ik misschien op ten duur nog veranderen. Maar voor nu is het even helemaal goed zo.
Deze eettafel is van het merk Eleonora. De matraskussens op het bankje zijn van Household Hardware en werden op maat gemaakt in Marokko.
Ook de super fijne, grote smeg koelkast zat er al in toen we dit huis kochten….

Tussen de keuken en de woonkamer (die dan weer iets lager lijkt te liggen ten opzichte van de keuken) hebben we een stalen pui laten plaatsen. Dezelfde kleur als die in de woonkamer (lees ietsje verder).

De woonkamer is 1 grote ruimte. Dit geeft een heel ruimtelijk gevoel, het gevoel van een urban loft. Midden in de stad en toch voelt het hier als een oase van rust. Ook hier hebben we een tafel staan, maar dat is iets meer voor de sier dan dat we hier echt eten.

Mijn verzameling aardewerk uit Marokko….

De bank zit en ligt heerlijk en hier brengen we heel wat uurtjes door s’avonds met een fijne serie voor de tv.

In de woonruimte hebben we achterin een stalen pui laten plaatsen, in de RAL kleur: 1036 (maar dan zonder het parelmoer, glim effect). Ik ben onwijs blij met de kleur en het heeft heel goed uitgepakt.

Dit portret is gemaakt door eeffkids. Het is een combinatie tussen een portret van Bo en een portret van Jip. Ik heb het laten drukken op canvas bij More than canvas. Daarna heb ik het laten inlijsten door verno. Echt cool geworden en het past zo ook goed in de ruimte in het zwart wit. Bij verno krijg je trouwens het komende jaar (!!) 10 % korting als je de code: ENSTIJL!) gebruikt bij je bestelling. Altijd fijn toch? Een leuke korting?

De stalen pui naar de tuinkamer toe zat al in het huis. Die is zwart. Ik vind het patroon nu ietsje te druk, maar het contrast is wel erg mooi!

De tuinkamer had eerst een groene muur. Maar dat vond ik toch wat te heftig en ik kan daar dan niet echt aan wennen, aan zo’n kleur. Dus verfde ik deze weer, samen met Mari, in de kleur Pomme van betonlook.nl

Het is betonlookverf en het is dezelfde kleur als de muur achter de keuken.

De rol poly chair wilde ik al een hele tijd heel graag hebben en mocht ik van mezelf kopen toen we hier kwamen wonen. Het kunstwerk daarboven is van Art in return. Dat is een blijvertje hoor!

De kamer van Jip is niet super groot, maar heeft alles wat deze kleine meid kan wensen. Een super fijn, bedstee achtig bed (dat Mari zelf in elkaar draaide) is een hut en een bed in één. Ik verfde de muren en het bed met de kleur Lin Plus (kalkverf) van betonlook.nl

Door het plaatsen van de stalen pui is het overloopje wat is ontstaan meteen een soort verlengde van deze kamer. Hier staat een grote houten (ibiza look) kast die ik op marktplaats vond, met al het speelgoed erin.

Daarnaast vind je de kamer van Bo. Onze zoon van bijna negen met een extreem grote, luxe kamer. Met eigen douche, ja…. Slaat nergens op, maar het is een kamer op de groei zeg maar.

Hij vindt het heel cool en bijzonder dat hij zo’n verhoogd twee persoonsbed heeft. De bakstenen muur zat er al en dat wil hij natuurlijk juist heel graag zou houden. Hij leest elke avond in bed oor hert slapen gaan, dus de stapel boeken naast zijn bed wordt steeds hoger….

Helemaal links achteraan de woonruimte bevindt zich onze slaapkamer. Een heerlijke, dromerige kamer. Natuurlijk weer met een klamboe erboven van numero74 (in de kleur: natural dit keer). De panelen achter het bed zijn van Leo and Moon. Ik heb ze met spijkers in de muur bevestigd. Even kijken hoe lang dat zal houden… 😉

De houten lampen naast het bed zijn hanglampen gemaakt door Rachid Bargamane en die heb ik in Marrakech van hem gekocht. Het bed is van Swiss Sense en is echt het lekkerste bed ooit….

Het linnen beddengoed koop ik vaak bij H&M Home of Zara Home. Linnen vind ik zo fijn, dat mag kreukelig zijn en het voelt heerlijk aan. Ik slaap eigenlijk thuis nooit meer onder iets anders 🙂

Deze planken waren er al en die heb ik mee geverfd in dezelfde kleur als de muur. Dat is de kleur Saint Claire in kalkverf (van betonlook.nl). Deze prachtige kleur hebben we ook op de muur in de eetkamer.

De ronde doorgang die je hier zit hebben wij laten maken. Deze muur was dicht en daarachter zat het voormalige washok van de vorige bewoners. Wij wilden (vooral ik eigenlijk….) toch wel heel graag een bad in huis…. Dus moesten we daar een plek voor verzinnen. En hoe fijn is het toch als je zo vanuit je bed je bad in kan springen?! Dus hier, in het voormalige washok, hebben wij een mini wellness gemaakt! Er werd een heel fijn bad geplaatst (het vrijstaande Vero air bad van Duravit) en we hebben er een eenpersoons infrarood sauna neergezet. Dat is goed voor mijn lijf en ik zit er regelmatig in. En in bad? Ja, daar zit ik weer elke avond in hoor. Ik kan het niet laten.

Dit ster haakje vond ik bij Archive Store.

Op de muren rondom het bad heb ik een schimmelwerende verf (van Flexa) gebruikt. Deze kleur heb ik laten mengen en ik weet eerlijk gezegd niet meer precies welke kleur het is. Het past in ieder geval mooi zo bij de Saint Claire kleur op de rest van de muren.

Het uitzicht vanuit het bed naar de mooie stalen deuren….

Deze spiegels vond ik bij Couleur Locale. Ze zijn niet even groot. dat vond ik eerst jammer, maar ik ben er nu aan gewend en eigenlijk vind ik het juist wel leuk.

Heel bijzonder dat deze badkamer al helemaal in onze stijl was, toen we dit huis kochten!

all pictures and styling: @enstijl

Dus: hier wonen we nu…. Maar voor hoe lang? Haha. Nee hoor, dat verhuizen moet even stoppen. Voor de rust is het wel goed om hier eventjes te blijven. En wat een plek….! Ik vind het hier heel fijn en voel me hier vanaf het begin al helemaal thuis. Wij allemaal dus eigenlijk. Dus dat komt goed uit 😉 Vonden jullie het leuk even zo binnen te kijken hier?

Liefs, Sanne