Selecteer een pagina

Ylva (58) woont in dit huis samen met haar man Philip (59) in Hoorn.

Het mooie Hoorn. Echt een fijn stadje is dit namelijk. Er staan enorm mooie panden en er zijn leuke winkeltjes en restaurantjes aan de haven.

Philip woont hier al sinds 2009. Ylva is later bij hem ingetrokken. Ylva heeft drie kinderen, uit haar vorige huwelijk, maar die wonen allemaal al uit huis. In 2006 hebben ze de eerste verbouwing gehad. In 2007 kwam Ylva met de kinderen bij Philip wonen. Grappig detail: ze hadden al eens verkering op de lagere en middelbare school (toen ze 12 waren). Toen zijn ze elkaar daarna een tijdje uit het oog verloren en hebben ze elkaar weer terug gevonden na de scheiding van Ylva (toen ze 41 was).

Tijdens de eerste verbouwing hebben ze veel zelf gedaan.

Dit mooie huis is twee jaar geleden weer helemaal verbouwd. En er is toen echt een hoop gebeurd…. Alle vloeren en de badkamer is helemaal bewerkt met microcement. De keuken moest van achter naar voren geplaatst worden. De kleuren, materialen en vloeren hebben ze allemaal zelf over nagedacht. Veel schilderwerk en sloopwerk hebben ze ook zelf gedaan. En de rest hebben ze laten doen. Het was veel, dus gelukkig maar. Ze zouden 1 maand bij een vriendin verblijven tijdens de verbouwing. Dat werden drie maanden…. En toen konden ze weer terug naar hun vertrouwde, verbouwde huis.

Ook het keukenblad is bewerkt met microcement.

Het mes helemaal links is van Henk Schiffmacher. Ik wilde het meteen bestellen. Maar ik heb helemaal niet zo’n mooie messenhouder eigenlijk. Dus dan ligt het toch maar in de la. Daar is het eigenlijk te mooi voor!

Mandjes uit Marokko zijn handig en decoratief in de keuken.

Deze prachtige, bijzondere trap is zwevend en gemaakt van oude trein bielzen. Het robuuste en doorleefde hout is mooi in combinatie met het microcement (wat je ziet op de vloer).

De Marokkaanse zellingen blijven toch echt wel heel erg mooi he? Zo achter de keuken tegen de wand aan.

Deze muur is Mushroom (van Labpaint) geverfd (ideetje via mij)), vind ik altijd zo leuk om terug te zien. Hier pakt de kleur ook heel erg goed uit zeg!

De tafel heeft Ylva laatst zelf bewerkt met betonciré. Ik heb dat laatst ook gedaan in de badkamer en dit zag er wel degelijk veel professioneler uit! Dus je kan trots zijn, Ylva! het is erg mooi geworden!

De eettafel met de haard (een gashaard) is de favoriete plek van Ylva in huis. “Het is altijd erg gezellig tafelen, zo met het vuurtje erbij. Borrelen en eten en feestjes in de keuken”

De beste adresjes volgens Ylva op het gebied van wonen zijn:

  • * van Dijk en Ko
  • * Factoryhouse
  • * The James
  • * La nena
  • * kwantum
  • * marktplaats en de kringloopwinkel

Ylva zegt: “we zitten eigenlijk nooit op de bank. Maar eigenlijk gewoon altijd aan tafel, gezellig”. Toch is dit ook een fijn hoekje. Hier zat dus eerst de keuken. Maar deze hoek leent zich perfect voor een gezellige zithoek.

Boven bevinden zich nog een grotere toilet, een slaapkamer en een logeerkamer (voor de kleinkinderen van Ylva en ….)

Wat een prachtige kimono! (via Etsy)

Ik vroeg al of dit Philip is 😉 Maar het is een andere meneer. Die ze niet kent. Gewoon een mooie plaat. Waarschijnlijk moet hij binnenkort wel weg want er moet een leuning geplaatst worden daar. Dat is wel nodig en handig namelijk.

pictures: @enstijl

Toen ik Ylva vroeg waar ze zichzelf over tien jaar ziet wonen, antwoordde ze: “waarschijnlijk nog hier, want verhuizen vind ik de hel. Maar als het aan Philip ligt, zou hij de zaak verkopen en ergens in een warm land strandstoeltjes gaan verhuren 😉. Dan zal hij toch alleen moeten gaan, haha, want ik laat mijn kinderen en kleinkinderen niet hier achter. Of zij moeten ook allemaal mee gaan natuurlijk….En als er een schip vol geld langs zou varen, zou ik toch wel in een mooie gemoderniseerde boerderij willen wonen.”

Mooie dromen! En voor nu is het heel erg fijn, daar in Hoorn. Alles klopt in dit huis. De eenvoud en de rust die het uitstraalt: echt een hele fijne sfeer. Bedankt voor de gastvrijheid Ylva! Tot snel!

Liefs, Sanne