Selecteer een pagina

Na een hele lange tijd dit niet meer te hebben gedaan, heb ik van de week weer eens een binnenkijker gefotografeerd! Het was echt weer zo leuk om te doen. Dat wil ik dus graag weer vaker gaan doen…. Ook was het erg leuk om Sofie te ontmoeten, waar ik ging “binnen kijken”. Het huis van Sofie en Raymond staat in Hillegom, dichtbij ons dus. We waren er al vaker langs gereden en ik wist ook dat Sofie daar woonde (voorbij zien komen in Binnenste Buiten). Dus ik wilde het huis zelf heel graag met eigen ogen bewonderen.

Een statige, ruime heren boerderij wordt het genoemd. Een prachtige hal waar je binnenkomt leidt naar alle beneden kamers. Een mooie eetkamer (de muren worden binnenkort nog geverfd), een heerlijke zitkamer met haard, nog een zitkamer/speelkamer in 1 waar ook tv gekeken wordt en de keuken.

Ik kreeg eerst lunch (door Sofie gemaakt) in de heerlijke zonnige tuin. Dat begon al heel goed 🙂

Daarna heb ik foto’s gemaakt en echt: ik kon wel plaatjes blijven maken, want er zijn behoorlijk wat goeie hoekjes te vinden in dit huis! Het zal je dan ook niet verbazen dat Sofie ook een goed lopend instagram account heeft waar zij foto’s van haar interieur deelt.

In de hal werd ik verwelkomt door de hond. Hier wonen Sofie (35), Raymond (39) met hun hondje dus en zoontje Kick (5) en dochter Dirkje (2).

Precies twee jaar geleden kregen ze de sleutel van dit huis. En toen is de verbouwing begonnen. Twee maanden later zijn ze er al gaan wonen. Hiervoor woonden ze in een nieuwbouw woning aan de overkant. Daar woonden zet maar twee jaar en vanaf dag 1 wisten ze dat ze ooit graag weer in een oud huis wilden wonen. Daarvoor woonden ze namelijk in een huis uit 1906 in Haarlem. De liefde voor een oud huis was dus blijkbaar nog niet over.

Hebben jullie veel zelf gedaan? “Wij hebben zoveel mogelijk alles zelf gedaan en voor alles wat wij niet konden zoals het bouwen van de ensuite deuren, het elektra, loodgieterswerk en stucwerk hebben we vakmensen ingeschakeld. Raymon is part-time gaan werken vanaf dat we de sleutel kregen om te kunnen klussen. We hebben eerst de noodzakelijke ruimtes aangepakt en zijn nu nog bezig om kamer voor kamer de rest mooi te maken. We hebben net de badkamer ensuite klaar en nu zijn we bezig met de tuin en eetkamer. Daarna staan de logeerkamer, zolder, kelder en schuur nog op de planning. Mij kennende beginnen we daarna gewoon weer opnieuw bij de zitkamer om weer wat te veranderen.” Het ontwerpen van een ruimte vindt Sofie het leukste om te doen.

Ik vroeg Sofie wat haar favoriete woonwinkels zijn. “Dat zijn Homestock en Decor Amsterdam. Dit zijn echt snoepwinkels voor mij omdat ik van bijzondere items hou. Bij alles wat ik aanschaf moet mijn hart een sprongetje maken. Deze winkels staan vol met bijzondere meubels en accessoires.”

Dit is de favoriete ruimte van Sofie. “Zeker de zitkamer. Hier ga ik zitten als vriendinnen een wijntje komen drinken of als ik een avond geen zin heb in tv. Je kijkt vanuit deze kamer ook mooi naar de ensuite deuren en eetkamer waar de oude balken zichtbaar zijn. 

Ik kreeg deze foto van Sofie opgestuurd. Kan je je voorstellen dat het er hier eerst zo uit zag?

Deze Ivar kastjes van Ikea werden al geverfd in de kleur: mushroom van vestingh. De muren moeten er ook aan geloven binnenkort….

Nog een zitkamer? Ja, zeker weten! Dit vond ik echt de meest inspirerende ruimte. Zoveel mooi kleur gebruik, heel warm, geborgen plekje. Een plek waar ze vaak zitten. De kinderen spelen hier en er is hier een tv, dus er wordt veel tijd doorgebracht. Ik snap dat heel goed!

Zoals je kunt zien op deze “before” foto is hier ook behoorlijk wat gebeurd. Leuk plafond overigens………
Het plafond werd ook geverfd. In een contrasterende kleur. Wat een gaaf effect!
In deze ruimte is veel kastruimte: ideaal voor al het speelgoed.
Dit poppenhuis is door Sofie helemaal opgeknapt en werd mee geverfd in dezelfde kleuren als de kamer. Zelfs de vloer klopt…. Want Sofie is begonnen met een lichte visgraatvloer in het poppenhuis. Best wel heel erg tof dit!

De tuin is heel zonnig en er zijn verschillende hoekjes gecreëerd. Achter in de tuin om het hoekje staat zelfs nog een heel mooi speelhuis voor zoontje Kick. De pergola hebben ze zelf geklust en er hangt een zonnige hangmat en IXXI in de tuin. De zitzakken van Fatboy zijn natuurlijk ideaal om in te chillen.

Een ixxi aan de muur! Handig, kan tegen een spatje water en je hebt meteen echt een eye catcher in de tuin!

De keuken basis is van Ikea. De frontjes komen van Reform Copenhagen. Prachtig zo! De granito vloer bleek onder een aantal lagen oud laminaat te zitten. Deze is helemaal opgeknapt en natuurlijk prachtig en passend bij een huis als dit!

De badkamer hebben ze heel recentelijk aangepakt. De kleur op de muur is Merlot Mania van Vestingh. Het meubel onder de wasbak is een Ikea kastje bewerkt met donker bruine beits. Ook zette Sofie er half ronde latjes tegen aan. Zo is het een prachtig, one of a kind, badkamer meubel geworden!
De badkamer verbouwing was zo redelijk budget. Het bad zat er al in. Er stond zelfs een sauna! En die hebben ze (uiteraard) lekker laten staan). De kasten zaten er ook al. Zo zie je wat een beetje verf, nieuwe wasbak en andere kranen al kan doen. En vlak ook de greepjes (op de kasten) van aliexpress niet uit.
De badkamer grenst aan de master bedroom. De hong mag op bed. De bofkont….
Hier slaapt dochter Dirkje (van twee). Een super gezellig kamertje met een zachte zalm tint op de muur.
En de kleur in de kamer van zoon Kick is groen. Een hele mooie warme groen. Dit leuke object werd gemaakt door een vriendi van Sofie als kraamcadeau.

all pictures: @enstijl

Grenzend aan het huis zat nog een kantoor en een garage. In deze ruimte zijn de schoonouders van Sofie gaan wonen na een grondige verbouwing (in totaal toch weer 105 vierkante meter geworden). Hoe ideaal is het als opa en oma naast de deur wonen?

Deze statige heren boerderij is echt een plaatje om te zien en heel verrassend ingedeeld en ingericht. Dat kan je dus wel aan Sofie overlaten.

Heel leuk om hier te hebben binnen gekeken! Echt een aanrader om Sofie te volgen op instagram en erg leuk haar (een mede interieur-instagrammert) te hebben ontmoet!

Dank voor de gastvrijheid!

Liefs,. Sanne