Selecteer een pagina

Voor deze binnenkijker ging ik weer naar Hillegom. Waar ik laatst ook een binnenkijker heb gefotografeerd. Een compleet ander huis dit! Maar super sfeervol ook en wat een tuin! Hier wonen Patty (54) en haar man Ronald (46) met hun twee zonen (21 en 24) sinds 2016. Ook de hond en de kat mogen we niet vergeten te noemen.

Dit huis van 180 vierkante meter ligt aan het water in Hillegom. In een nieuwe wijk: Ringoevers. Dus vanuit de tuin kan je zo de vaart in springen om te zwemmen in de zomer. Er komt wel weer een bootje te liggen en er is aan zo’n steiger altijd wat te zien. Echt leuk!

Toen Patty net 50 werd kregen ze de sleutel. En aangezien zie toen in een kil en koud vakantiehuisje verbleven (tijdelijk) hebben ze wel het 50 feest in het nieuwe huis al gevierd. “We hadden licht, een open haard en een tuinset en iedereen kon meteen even kijken hoe we gingen wonen”. Er woonde toen ook nog niemand verder in de wijk, dus er was geen overlast 😉

Ron is heel lang werkzaam geweest in de botenbouw. Zijn droomhuis was een huis aan het water, dus toen ze lucht kregen van dit project hebben ze hun kans gegrepen. “Iedereen verklaarde ons voor gek: zo’n groot huis, raken jullie je eigen huis wel kwijt? Dat kan je je nu in deze tijd met de huizenmarkt niet meer voorstellen, maar dat was toen nog echt aan de orde. Uiteindelijk waren er drie kandidaten die dit huis wilden. De eerste haakten af. Toen waren er nog maar twee. Ik weet nog dat ik iedere dag de makelaar heb gebeld. Hij vond me waarschijnlijk heel irritant, maar uiteindelijk werden we gebeld dat het huis voor ons was. Je begrijpt dat we een gat in de lucht sprongen en de champagne hebben open gemaakt”.

Patty heeft een kapsalon aan huis en verkoopt ook interieur items.

De interieuritems zie je ook terug in hun eigen huis. Patty heeft best veel veranderdrang (herkenbaar….?) en ze heeft een zwak voor mooie kussens, kandelaars en vazen. Haar meest dierbare item is een kandelaar die ze van haar 82 jarige moeder kreeg. Haar moeder is zelf ook nog steeds bezig met hun appartement gezellig maken. Dat heeft Patty dus van huis uit meegekregen.

Deze manier van tegelen in de keuken geeft een speels effect.

In de winter is deze plofank bij de haard zeker de favoriete plek van Patty. “Iedereen die thuiskomt, ploft hier gezellig neer of houdt mij gezelschap als ik sta te koken. Dat was precies de bedoeling toen we ervoor kozen de keuken midden in de ruimte te plaatsen”.

“In de zomer is mijn favoriete plekje op de steiger aan het water. Lekker bootjes kijken en van de zon genieten. Het leuke is dat ook veel buren in de zomer in het water liggen of met een opblaasflamingo voorbij komen. De subboards en kano’s zijn tegenwoordig ook hot”.

pictures: @enstijl

Boven bevinden zich nog de kamers van de kids, maar die waren volgens Patty niet echt foto waardig. Dus dat hebben we voor het gemak maar even zo gelaten 😉

Over tien jaar hoopt Patty dat ze nog steeds lekker hier wonen. “Ik ben in Hillegom geboren en ik heb ook nog 12 jaar in Haarlem gewerkt en gewoond. Superleuke stad, maar toen de kinderen klein waren en mijn ouders gingen oppassen, trok Hillegom ineens weer. Ik vind Hillegom fantastisch. Je bent zo in Haarlem of Leiden, vlakbij het strand en we hebben een station. We zijn zo op Schiphol en niet te vergeten: de bloembollenvelden. Tijdens de bloemencorso staat het hele dorp vol met toeristen en proost iedereen op het plein mijn de oude pomp. Gezellig joh!”

Helemaal begrijpelijk! Bedankt voor het binnenkijken!

Liefs, Sanne