Selecteer een pagina
Altijd zo fijn: hartje Amsterdam. Aan de Amsterdamse grachten moest ik zijn, voor het huis van Annelijn.  

Een geweldige locatie natuurlijk en wat een waanzinnig tof huis!

Wie wonen er?
Annelijn (30), Wieger (33), Maen (4) en Dapper (2).

Ik volg Annelijn (die @dappermaentje heet op instagram) nu al tijdje en ze heeft een hele inspirerende feed. Erg leuk om haar kindjes te zien en de “glimps” die voorbij komen van haar mooie huis. De afspraak voor de binnenkijker hebben we een paar keer verzet omdat het tot voor kort nog niet echt af was, maar het was het wachten meer dan waard. Ze wonen hier dan ook nu pas drie maanden. De woonetage was al van hun, maar hebben ze tijdelijk verhuurd. Ze hebben de tweede verjaardag van Maen daar nog gevierd en zijn toen (drie weken voor Dapper geboren werd) verhuisd naar Amsterdam-Zuid (toen niet met de gedachte hier weer terug te komen).

Met de lift kwam ik meteen uit in het appartement. De hele dag kan je kijken naar de bootjes die voorbij varen. Een beter uitzicht is er bijna niet toch?

Het werk van Tess de Rijk is zo bijzonder. Annelijn is er erg blij mee!

Dit is de favoriete plek van Annelijn en dat begrijp ik goed…. Wat een uitzicht zeg!

De maantjes zijn super tof: als kraamcadeautje of het perfecte accessoire voor jouw kiddo!

 


Zelf zijn Annelijn en Wieger geen klussers. Ze kan goed knutselen, maar klussen zeker niet (haar eigen woorden). En ze is dan zelfs nog handiger dan haar vriend is (ook haar eigen woorden!). Ze hebben dan ook alles laten doen. Erg tof dat ze bijvoorbeeld voor in het toilet voor deze gedurfde tegels gekozen hebben!
Ze zou nog heel graag een tuin toevoegen aan dit huis. Maar dat kan helaas dan niet. En linnen gordijnen staan ook hoog op de wensenlijst. En zo ook een mooi kleed voor de woonkamer. Ook luiken voor de speelkamer en daar een daybed bijvoorbeeld zouden welkom zijn!

De prachtige speelkamer is vol met kleur, maar oogt toch rustig, omdat het één geheel is.

Favoriete adresjes op het gebied van interieur zijn: The Souks, vintage winkels, ByMolle en Made.

De favoriete plek van Annelijn in huis is het linker zitplekje in de vensterbank. Daar kijken ze naar voorbij varende bootjes en zwaaien ze naar de meerkoet. Maen heeft een eigen meerkoet, die ze Dolly noemt. Daar wordt het meeste naar gezwaaid.

Ook met de slaapkamer zijn ze erg blij en dan vooral met de rust die de kamer uitstraalt. Alleen moeten echt de ramen geïsoleerd worden (dubbel glas), want ’s avonds en ’s nachts kan het behoorlijk gehorig zijn aan de grachten…. Mensen die ’s nachts keihard ruzie maken op straat of lang zal ze leven zingen midden in de nacht is niet een uitzondering.

Annelijn mist dus ook wel echt een tuin. Zeker met twee kleine kindjes zou ze heel graag lekker een badje in de tuin kunnen zetten. Maar, zegt ze zelf, zo komt ze er wel nog eens uit! En gaat ze bijvoorbeeld lekker het park in.

De kinderkamers en masterbedroom zijn op een andere verdieping.

De masterbedroom is heerlijk licht en loopt door in de badkamer.

De inloopkast van Annelijn….

Nog een trap hoger zijn de kinderkamers.

Dapper heeft een heel gezellig kamertje.

 

 

En de kamer van Maen is echt “every girls’ dream”, toch?

all pictures: @enstijl

Toen ik haar vroeg waar ze over tien jaar woont, zei ze Den Bosch wel erg leuk te vinden, maar ziet ze zichzelf toch wel weer in Amsterdam-Zuid wonen.

Tot die tijd, zitten ze hier voor de komende tijd fantastisch!

Bedankt voor de gastvrijheid!

Liefs, Sanne