Selecteer een pagina

Ik mocht weer eens een thuiswedstrijd spelen: een binnenkijker fotograferen in Haarlem. In het huis van Anne en Thijs. Zij wonen hier nu 5,5 jaar met hun zoontje Tommie. En hebben echt ongeveer alles veranderd sinds ze hier zijn komen wonen. Alles zag er anders uit. En nog steeds pakken ze soms wat klusjes aan. Een eigen huis is immers nooit af, toch? 

Anne omschrijft haar stijl zelf als “een tikje arty” en je ziet ook veel “grappige” dingetjes terug in het interieur. Het is heel eigen en kleurrijk!

De lamp is gemaakt van een oude vaas, door “Madame Garage” wat ook in Haarlem zit.


De openslaande deuren in huis leiden tot een fijne tuin waar ze veel zijn te vinden nu het zo onwijs warm is.

Ook is de waskamer in dit huis niet zomaar gelaten voor wat het zou kunnen zijn. Nee, ook daar is uitgepakt! Met kleur en behang. Wat dacht je van de knalgele kast in combinatie met het zwart van de muren?

Ook het “kleinste kamertje” is meegepakt en bijzonder gemaakt, want als je gaat plassen hier, plas je in een heuse jungle….

De schilder schrok toen hij het blik verf open maakte, maar Anne had precies deze kleur voor ogen en luisterde dan ook niet naar de schilder die de kleur te heftig vond. Het bevalt haar nog steeds goed.

De eerste verdieping is bijna zowat alleen voor zoontje Tommie: wat een luxe. Er is een fijne speelkamer en een slaapkamer en badkamer daar.

Dit hout heeft Anne eigenhandig van pallets los weten te maken en tegen de muur geschroefd. Een hels karwei wat ze niet zo snel nog eens zou doen 😉

 
Nog een trap omhoog en je bent op de “volwassenen” verdieping, met een fijne slaapkamer met badkamer en suite. Een hotelsfeertje. Heel cool!

Het groen van de muur in de woonkamer komt hier weer terug. Zo is er meer eenheid in het huis.

 
Nog even spieken naar de haard in de woonkamer en dan via de oranje/rode hal weer naar buiten.

all pictures: @enstijl
Anne en Thijs staan inmiddels weer open voor een nieuwe uitdaging, maar Anne wil wel sowieso in Haarlem blijven. Verknocht aan de buurt is ze waar ze woont en dat kan ik me voorstellen 😉

Dank je voor de gastvrijheid Anne en Thijs!

Ik ga snel weer een binnenkijker fotograferen in Haarlem, dus houd mijn blog in de gaten.

Liefs, Sanne