Selecteer een pagina

Ja, het was weer eens een fijne thuiswedstrijd: ik mocht binnenkijken bij Lidian (31) in Haarlem. Ze woont hier met haar vriend Louk (33) en hun dochtertje Mia (10 maanden).

Ze hebben deze beneden woning in Haarlem gekocht in 2019. Maar vanaf 2020 wonen ze er. Er moest veel verbouwd worden. Eigenlijk gewoon alles. En ze hebben ook gelukkig veel zelf kunnen doen. Maar dit duurde dus eventjes…. Maar nu wonen ze super fijn met z’n drietjes op deze top plek.

Alles bevindt zich dus op de begane grond: de keuken, de woonkamer, de slaapkamer van dochtertje Mia en hun eigen slaapkamer met de badkamer en een voortuin en achtertuin. Het is prachtig verbouwd en de oude details zijn allemaal goed bewaard gebleven.

Hele hoge plafonds met ornamenten…. Een van de oude details in dit huis die goed bewaard zijn gebleven.

De keuken is van Ikea, maar de frontjes werden op maat gemaakt door een bedrijf wat in Haarlem bleek te zitten: Frontz. Echt leuk! Zo heb je een keuken die niet heel alledaags is met toch een redelijk betaalbaar keuken systeem van Ikea.

Lidian houdt erg van stillevens maken. Spullen verzamelen en combineren. “Oud en nieuw, op een rommelmarkt of een zolder gevonden en dat dan combineren met design parels”. De plank in de keuken is dan ook een verzamelplaats voor mooie schatten. Nieuw en oud en alles daar tussen in.

Lidian is van mening dat je niet alles in kasten hoeft te verstoppen. Het mag gezien worden. “Een huis krijgt juist persoonlijkheid als je ook dat soort dingetjes kan zien. Alledaagse dingen kunnen leuke decoratie zijn. Een ingelijst bioscoopkaartje of een schelpje van het strand zijn allemaal mini herinneringen opgeslagen in je interieur. Dit mag gezien worden!”

Heel fijn, al deze opberg ruimte in de kinderkamer! De kasten reiken tot aan het plafond. Zo kan je dus heel wat kwijt hier!

Deze libelle vloog rond in het kantoor van Lidian en heeft het niet gehaald helaas. Maar is nu ook prachtige decoratie voor aan de muur.

De beste woontip van Lidian is: “maak een plan qua stijl en hou je daar heel goed aan. De grootste valkuil is dat je denkt: “oh, maar dit is ook mooi en dit ook” en dat het er dan buiten valt. Dan wordt het een ratjetoe”. Zo ging ze zelf ook te werk voor dit huis.

Het idee voor deze wasbak zagen ze ooit in een mooi hotel en hebben ze zo laten maken. Het water stroomt in het midden weg en je ziet dus geen afvoer putje. Wel zo chique!

Er zit hier betonciré op de muur. In een niet alledaagse, prachtige, warme kleur!

Hoe cool: de flower cloud op de schouw?! De schouw werd een beetje een verzamelplaats van losse frutsels en dit bevalt nu een stuk beter.

all pictures: @enstijl

Louk bestelde spiegels van rookglas online en dat zorgt voor het effect dat het lijkt alsof er wel 100 kaarsen aan staan.

Toen ik vroeg waar Lidian zichzelf over tien jaar ziet wonen, zei ze: “wij wonen over tien jaar in een vrijstaand huis aan de rand van een stad, dichtbij de natuur. Nog iets meer richting het strand, denk ik. Een huis met karakter sowieso. Ik kan na dit huis nooit meer in iets “nieuws” wonen”.

Ontzettend bedankt voor de gastvrijheid en wie weet tot ziens in Haarlem!

Liefs, sanne