Selecteer een pagina
Yes, weer eens binnenkijken in Haarlem. En wel bij Esther.

Ik volg haar al een tijd op instagram en vond het dan ook te gek dat ik nu echt bij haar mocht binnen kijken. Dat is toch altijd net even anders dan alleen op de foto’s.
Ook zij heeft een garage verbouwd tot woonkamer.

Wie wonen er?

Esther (34) en Kees (28)

Ze wonen hier in Haarlem sinds februari 2017. Daarvoor woonden ze in Amsterdam, maar oorspronkelijk komen ze allebei uit Friesland. 

Er moest heel veel verbouwd worden. De verbouwing is eigenlijk nog steeds aan de gang. Ze doen alles in fases. Eerst verbouwden ze de garage om tot woonkeuken en woonkamer en op de eerste verdieping werd een woonkamer en slaapkamer gemaakt. Dat duurde ongeveer 6 maanden. Al die tijd woonden ze al wel in het huis. De oude badkamer kon gewoon gebruikt worden en ook de oude keuken kon gebruikt worden, tot de nieuwe keuken in gebruik genomen werd. Maar 1 weekje werd er gekookt op een camping gasstel, maar dit was gelukkig in de zomer.

De woonstijl laat zich het beste omschrijven als industrieel met oosterse invloeden?

Wat nu de woonkamer en keuken is, was vroeger een garage. Mensen verklaarden ze voor gek toen ze dit kochten. “Waarom kopen jullie zo’n klein huisje?” kregen ze te horen.
Maar Esther en haar man konden hier doorheen kijken en zag hoe de garage een ruime woonkamer en woonkeuken kon worden.

Deze tafel is een van de favoriete plekjes van Esther.

Deze muur is de favoriete eyecatcher van Esther.
Deze muur mag nooit meer weg.


Zie hier een foto van hoe de garage er voor de verbouwing uit zag:

Daar moest je dus heeeel veel fantasie voor hebben om te zien hoe dit iets moois zou kunnen worden.

Op de eerste verdieping is nog een waanzinnig mooie zithoek gemaakt. 

En daar wordt ook vaak relaxed op het dakterras gezeten op het door Kees zelf gemaakte meubel.

Ook vinden we hier de mooie badkamer met bad en douche. Alles is bewerkt met betoncire. Helaas werkt betoncire toch niet heel goed in de douche…. Daar hebben ze nu lekkage. Dus daar komen binnenkort Marokkaanse tegeltjes in.

Deze mooie deuren heeft de man van Esther ook weer zelf gemaakt. Het scheidt de badkamer van de master bedroom. En meteen ook de masterbedroom van de overloop. Dubbel handig dus.

De slaapkamer van Esther en …. is ook gelegen op de eerste verdieping.

Op de tweede verdieping is er een hele fijne logeerkamer (die Esther stiekem fijner vindt dan hun eigen slaapkamer….). Deze logeerkamer wordt graag gebruikt door familie uit Friesland (waar Ester en … allebei vandaan komen) en heeft uitzicht op de Bavokerk van Haarlem.

Lekker creatief: Esther maakte deze twee schilderijen zelf.

Dit waanzinnige kastje maakten ze ook zelf!

all pictures: @enstijl

De volgende klus staat alweer gepland. Ze gaan aan de slag met de dakkapel op de tweede verdieping. Ook willen ze de tweede badkamer op de tweede verdieping aanpakken.
Begin volgend jaar starten ze met de tuin. Voor de tuin hebben ze een ibiza look in gedachten: lichte tinten, veel hout en bamboe en bijvoorbeeld een pergola/overkapping.

Ook hier thuis word wekelijks funda gecheckt. Dus wellicht is het over een paar jaar weer tijd voor een nieuw project. Waarschijnlijk wel in Haarlem, in ieder geval, de stad die Esther echt te gek vindt en waar ze niet meer weg wil.

Bedankt voor het binnenkijken! En wat is het toch gaaf zo’n enorm verschil te zijn van zo’n project.

Liefs, Sanne