Selecteer een pagina

Yes, weer een nieuwe binnenkijker. Ik volg Evelien al een tijd. We hebben regelmatig contact via instagram en ik dacht opeens: ik wil eigenlijk wel heel graag dat huis eens in het echt zien. Dus ik ging op naar Almere. Het zwarte huis met de golfplaten…. Het is zeker een heel bijzonder huis! Van binnen zien we ook veel zwart terug, gecombineerd met zachte tinten, zoals mushroom van vestingh (ook mijn favoriete kleur, dat weten jullie).

Dus wie wonen hier?

Evelien (49, maar forever 28), Marlon (47) en zoons: Quintín (20), Rubín (14) en Jaïr (13). Ze wonen er met kat Sjakie (een enorme maincoon) en hond Zina (dat is Arabisch voor lief/schatje) sinds juli 2019. Nog niet lang dus! Het hele avontuur begon een beetje als een geintje. “Zullen we even langs de kavel winkel van de gemeente gaan?” zeiden ze voor de grap. Toen ze dat deden werden ze eigenlijk gelijk heel enthousiast. “Jaa we willen een huis bouwen, maar kunnen wij dat wel? En wat moet je dan doen? En hoe dan? Nou bij de kavelwinkel hadden ze daar wel over nagedacht. En meteen kregen we alle antwoorden”. Zonder uitvoerig overleg hebben ze toen meteen ja gezegd. Ze kregen een plattegrond mee en konden een kavel uitzoeken. Ze kwamen uiteindelijk bij deze kavel: aan een doodlopend straatje met maar vier huizen en bij het water en het bos. “Een droomplek” noemt Evelien het. Zina is een wolfshond en heeft veel beweging nodig. Vaak loopt Evelien meerdere uren per dag met de hond en dat kan natuurlijk goed als het bos om de hoek is.

De keuken is zwart. De muren zijn zwart. Ik vind het een prachtig geheel, zo. De keuken is de favoriete plek in huis van Evelien. Ze is hier graag en het is hier altijd gezellig.
In de keuken staat een “geurwolkje” die een heerlijke geur verspreid.

Deze waanzinnig mooie kast lieten ze maken door een timmerman. Die wilde met glad meubelplaat aan de slag, maar Evelien zei: gebruik juist maar het goedkoopste, lelijkste hout. Ze wilde er namelijk toch daarna overheen stuken en verven. En zo werd deze kast dus ruw en geverfd in de kleur mushroom.

Merken als Serax, Pol’s Potten en Household Hardware zijn favoriet bij Evelien.

Ze hebben eigenlijk alles laten doen. Maar hebben de ruimtes uitgedacht en mee gedacht en beslist over de materialen. En het huis hebben ze zelf bedacht. Het is getekend door architect Jasper Grool. Ook de aannemer heeft goed meegedacht over van alles en nog wat.

Evelien doet veel kleine DIY’s zelf. Zo heeft ze dit Ikea ladekastje bekleed met goud folie.
In de woonkamer staan deze mooie Marokkaanse potten. Daarachter hangt een schilderij. Door Evelien zelf gemaakt (en heeft al meerdere kleuren gehad). Nu is het schilderij over geverfd in de kleur mushroom. Dezelfde kleur als op de muur.
Nice!

Op de begane grond bevindt zich ook de mooie logeer kamer. De hangmat aan de muur heeft Evelien zelf gepimpt door er franjes aan te maken. Zo lijkt het net een Mexicaanse hangmat uit Tulum.

Op de eerste verdieping bevinden zich de kamers van de kids en een badkamer speciaal voor hun.

Kat Sjakie ligt sinds de komst van de hond eigenlijk het meest van de tijd lekker boven….

Op de tweede verdieping bevindt zich de master bedroom met ook een eigen badkamer. Hier hebben Marlon en Evelien heerlijk uitzicht op het groen rondom het huis….

Leuke details!
En ook de “ouders” hebben een eigen badkamer.

all pictures: @enstijl

Waar zie je jezelf over tien jaar wonen? Dat vroeg ik aan Evelien. “Over 10 jaar? Zo dan zijn de jongens groot.. dan zou ik toch wel graag gelijkvloers willen wonen. En kleiner. Ja misschien toch wel ergens warm? Kleine finca? Die ook als B&B dient.. met olijfbomen, grote moestuin. Ja dat lijkt me wel wat”. 

Er zijn ook nog wat klussen voor dit huis die ze graag willen doen.

Voor de tuin hebben ze bijvoorbeeld grootste plannen. Zo willen ze een soort garage aan het huis bouwen en een terras van beton laten storten in de tuin. Dat hadden ze achteraf gezien misschien meteen moeten doen. Maar goed: het budget was op. En een huis bouwen gaat niet in 1 keer he. Dat duurt even. Maar wat hebben ze dit goed aangepakt!

Dank voor de gastvrijheid en tot snel! Volg je @house_of_eef al op instagram?

Liefs, Sanne