Selecteer een pagina

Wat een super leuk Zaans huis dit! Hier wonen Gabriella (42) en Paul (44) met hun twee dochters Lou (9) en Fiep (12).

Ze wonen hier nu dik een jaar en trokken net voor de eerste lockdown hierin. Echt een Zaans huis in Westzaan, met de tuin aan het water en een bootje bij het huis. Dus er kon, toen er laatst ijs lag, geschaatst worden langs het huis!

Gabriella werkt in de interieurwereld. “Ik ben sinds 6 jaar zelfstandig interieur en conceptstylist, ik grap weleens dat overkoepelende woord  plaatjes maker is. Ik denk vaak in beeld, of het nou voor branding is van een kledingmerk of voor een interieur van een bedrijf. Ik wil daarmee een verhaal vertellen en dat verhaal moet dan beeldend kloppen. Ik heb voor grote opdrachtgevers gewerkt, booking, google, makerstreet, creative groep. Voor al die bedrijven heb ik geprobeerd de ziel van de organisatie weer te geven. Door een interieurconcept te maken en alle spullen te sourcen. Daar zit dan ook weer veel vintage bij en komt overal en nergens vandaan zodat het een uniek concept wordt. Nu  oa door corona ben ik iets gaan doen wat ik al heel lang wilde voor er naast, een opleiding in de zorg. Maar nooit aan toe kwam, durfde want er was altijd wel weer een nieuwe opdracht… Maar ja, nu even niet. Mijn ideale wereld straks is best of both worlds zzp in de zorg en in de creatieve industrie. Omdat ik toch blijkbaar energie over heb, heb ik nu een klein formatje bedacht CLUB ARTISTIQUE waar ik veel wat ik de afgelopen jaren heb gemaakt en bijzonder vondsten verkoop, zolang ik geen tijd heb voor grote opdrachten. Kan ik toch mijn creatieve ei kwijt....”

Dit huis was niet helemaal naar de smaak van Gabriella en Paul toen ze het kochten. De indeling was erg onhandig en alles was oud…. Ze hebben er keihard aan gewerkt om er dit prachtige geheel van te maken. Zo zat de “ouderslaapkamer” op de plek waar nu de keuken zit en is de trap verplaatst naar de gang voor een betere indeling van het huis.

Ook hebben ze de keuken zelf gemaakt. Het koper op de kastjes oxideert met de jaren, dus leeft echt. Erg tof: dit effect! De Marokkaanse groene tegeltjes (soortgelijke tegels verkoopt: Household Hardware en kan je zien bij Le Jardin in Marrakech) zijn super kleurrijk en geven de keuken een hele fijne vakantie sfeer.

De palmen hebben ze zelf geplant. Ook staat er een hot pub (van marktplaats en zelf helemaal opgeknapt) is de tuin.

Ik vroeg haar of het liefde op het eerste gezicht was met dit huis. “Jaaaaa dikke liefde, de plek het houten huis, vroeger liep ik (in betere tijden haha) mijn rondje hardlopen door westzaan. En dacht ik wow! Als je hier zou kunnen wonen. Het is dicht bij de stad Zaandam en Amsterdam met alle charme van een dorp. Het is echt oprecht het mooiste dorp van de Zaanstreek. En het huis had zo’n goede en fijne energie. Liefde op het eerste gezicht.”

De slaapkamer van Gabriella en Paul bevindt zich op de begane grond. Zij hebben een badkamer in de slaapkamer en een walk in closet eraan vast. Weer die fijne, warme kleuren!

Dit beddengoed is van suite paradise. Ik ben ook helemaal fan hiervan!
Dit behang heeft Gabriella zelf gemaakt! In het vorige huis had Lou soortgelijk behang op haar kamer en ze wilde dat in dit huis graag weer. Dus met een paar kleine aanpassingen heeft ze nu ongeveer weer hetzelfde behang op haar kamer.
De meiden hebben hun eigen badkamer met fijne douche.
Ook dit behang, op de kamer van Fiep, werd zelfgemaakt door Gabriella.
De werkkamer kreeg heel tof, botanisch, maar zwart wit behang. De trenchcoat heeft Gabriella zelf opgepimpt. Heel erg leuk!
Gewaagd wel: om je kasten roze te verven! Maar hier past het goed. En gewaagd en gedurfd kan je wel aan Gabriella overlaten. Ze heeft ook niet voor niks een tatoeage met FUCK FEAR op haar arm laten zetten. Ik denk erover na of dit ook mijn volgende tattoo gaat worden….
binnen
all pictures: @enstijl

Wat ze nog heel graag zouden willen, is de schuur die naast het huis ligt, erbij kopen en erbij betrekken. “Daar heb ik grote dromen voor…. Een pop up restaurant, een studio, een B&B, lokatieverhuur, met spullen en vondsten de te koop zijn.”

Dit is het eerste huis waarvan Gabriella denkt dat ze er misschien wel oud wil worden. Er langer blijven dan een paar jaar dus. Met alle plannen en dromen voor de schuur erbij, zou dat vast ook moeten lukken denk ik!

Bedankt voor de gastvrijheid en veel succes met alle dromen en plannen!

Liefs, Sanne