Selecteer een pagina

Ik dacht opeens: voor de mensen die mij nog niet zo heel lang volgen is het misschien ook wel tof om alle huizen eens te zien die de laatste jaren gepasseerd zijn. Om te beginnen bij ons eerste koophuis. Een heel leuk huis in de Leidsebuurt in Haarlem.

Hier hebben we toen best wel veel gedaan. Twee keer verbouwden we het een en ander.

We hebben hier 1,5 jaar (ongeveer) gewoond met veel plezier, voor we gingen verhuizen naar de garagewoning in Haarlem-Noord.

De keuken heeft in dit huis op twee verschillende plekken gezeten. Eerst dus helemaal aan de voorkant (zoals je op deze foto’s ziet), maar daarna hebben we de keuken naar het midden van de woonkamer verplaatst en de eethoek naar voren gehaald.

Deze riad deuren (die ik overnam van een styliste die ze uit Marrakech had) gaan ook al een tijd mee met elke verhuizing. Inmiddels heb ik ze geverfd…. maar ze blijven mee verhuizen!

Deze muur had ik zelf behangen. Met Kate Moss. Ik vond de afbeelding in groot formaat op internet. En heb dit laten afdrukken op behang. Een statement in je interieur. Vind het weer leuk als ik het zie!

Deze Marokkaanse lantaarns had ik hier dus al. Ze gaan dus al een tijdje mee. In ons huidige huis staan ze in de badkamer te shinen.

Deze achterwand bestond uit metalen platen, een soort tegels. Die had ik neergezet zodat het werkte als een soort spat wand.

De witte keuken was een Ikea keuken. Budget en heel fijn.

De badkamer hebben we laten bewerken met betoncire. Zwart betoncire inderdaad…. Mensen verklaarden ons voor gek, maar ik vond het mooi en vindt het nog steeds mooi eigenlijk!

Hier in huis hadden we al een soort klamboe constructie boven het bed hangen. Maar dan een echte klamboe. Een stuk voordeliger, maar ik ben blij dat we nu een mooi exemplaar van numero 74 in de slaapkamer hebben hangen.

Bo wilde graag een jungle kamer. Dus werd deze muur donker groen.

En heb ik dit ronde cirkel behang op de muur aangebracht.

Jip is geboren toen we in dit huis woonden. Dus maakten we hier ook een kamertje voor haar. Daar heeft ze uiteindelijk bijna niet geslapen, want die meid sliep ongeveer het eerste jaar in een campingbedje aan ons voeten eind (want veel handiger dan elke keer naar boven lopen met de trap). Maar een mooie kamer was het zeker. Ook deze afbeelding had ik op internet gevonden en laten afdrukken op behang. En zelf behangen!

all pictures: @enstijl

Nou, zo hebben jullie een beetje een beeld van ons eerste koophuis. Mijn smaak is toch alweer behoorlijk veranderd in een aantal jaar! Grappig om te zien! Vind ik dan…. Wellicht zet ik ook snel een blogpost erop met het huis waar we na dit huis gewoond hebben….

Liefs, Sanne