Selecteer een pagina
Bij ons om de hoek, in dezelfde wijk, staat een oude timmerfabriek. In 2016 gekocht door Caroline en haar man Pieter. Een thuiswedstrijd was dit dus voor mij, het fotograferen van dit toffe huis.

Wie wonen er: Pieter (38), Caroline (37), Fien (7) en Soof (5). Baby #3 is on the way!
Waar: in de Leidsebuurt, in Haarlem
Sinds: 2016.


Het pand stond al lang te koop. Veel mensen konden er niet doorheen kijken. Het was donker, kil en er was weinig daglicht. Ook werd de bovenwoning los verkocht van de beneden gelegen lege fabriek. Veel mensen zagen het potentieel dus niet. Caroline en Pieter wel! Daar zijn ze best wel trots op en dat snap ik. Want wat een goeie zet is dat geweest zeg.

Ze wonen er nu sinds vier jaar met veel plezier. De eerste acht manden woonden ze dus in het stof van de verbouwing. Dat was wat minder. Eerst hebben ze boven een beetje aangepakt, maar hebben vooral daar ook best een tijd gewoond in de jaren zeventig staat waarin het huis was…. Dat was echt even doorzetten en bepaald niet leuk. “Vooral de lelijke plavuizen waren een enorme doorn in het oog”. Maar beneden werd nog volop geklust, dus daar konden ze nog niet wonen op dat moment. “Het lastigste aan de verbouwing was de hele asbest kwestie. Dat moet je dan uit handen geven en maar hopen dat het goed komt. Door de regelgeving heb je niet goed in de hand hoeveel het gaat kosten en wanneer het allemaal klaar is. Dus is het onbekend terrein én ben je de controle kwijt”.

Nu is er beneden een waanzinnige fijne leefruimte gemaakt voor het hele gezin. Ook daar is Caroline trots op. “Het huis heeft een hele leefbare indeling: spelende kinderen en borrelende volwassenen gaan hier prima samen in de grote ruimte”.

Er wordt geslingerd aan de ringen….

Geborreld in de fijne woonkeuken….

En lekker “gechilld” bij de haard….

De zwart wit foto is een foto uit de tijd dat het nog een timmerfabriek was.

Verbouwen zouden ze zo weer doen. “Als ik overtuigd ben er iets heel cools van te kunnen maken, dan: ja!”

Caroline en Pieter houden allebei van spullen met een verhaal. Ze zou nooit zomaar naar 1 woonwinkel kunnen gaan en alle meubels en accessoires daar kopen. Een interieur groeit, zeker door zelf gevonden schatten en speciale objecten. 

Wat natuurlijk zeker een speciaal object is in de woonkamer, is de oude Snoek auto achter de stalen pui. Wat een eyecatcher!

Maar ook het behang bij de keuken valt echt op! En de gymzaal ringen. En de mooie muurtekening op de zwarte muur. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Boven zijn de master bedroom en grote badkamer. De master bedroom is ook echt heel ruim en heeft plek voor grote kasten voor de kleding.
Oh ja: ook een fijne, grote waskamer (echt heel handig!) is hier gecreëerd. Ook in de masterbedroom zien we weer speciaal behang terugkomen. De lamp is een erfstuk van een goeie vriendin van de moeder van Caroline. Hij is loodszwaar en lekker kitsch, maar wel erg mooi.

De badkamer heeft een grote douche, een mooi bad en een dubbele wasbak.

Op de verdieping daarboven zijn twee mooie kinderkamers gemaakt, een logeerkamer (wat babykamer gaat worden, voor baby nummer 3) en nog een badkamer, voor de kids.

De kamer van dochter Soof heeft een prachtig behang van Creative Lab. De balken zijn weer zichtbaar gemaakt en dat geeft de kamer ruimte en hoogte én het is ideaal voor een schommel.


Zus Fien heeft ook een schommel in haar kamer hangen en ook weer van dat mooie, speciale behang. 

De speelmat maakte de moeder van Pieter.

De maileg muisjes zijn bij veel kids enorm populair, zo ook bij Fien!


Caroline heeft al behoorlijk wat plannen voor de babykamer, maar dat is nog een projectje voor de komende tijd.


Wat ook nog een tof project zou zijn is de houten pui naar de tuin toe toch te vervangen door een aluminium versie. Maar daar moeten ze eerst even voor sparen. Ook sparen ze momenteel voor een tof kunstobject.

De favoriete adresjes van Caroline zijn: 
Petit Depot in de Breestraat in Haarlem, voor de mooiste sieraden van KEM en interieurspullen.
– Cinq Haarlem voor de leukste kleding en leuke keramiek, zoals bakjes van Pomax.
Meneer Paprika voor kids. “Blijft fijn daar, bediening is altijd vriendelijk en attent”.
Haarlem gaan ze echt niet verlaten. “Het is zo’n leuke stad, met kroegjes en een bioscoop. Je bent zo in Amsterdam en op het strand en in het bos. Voor opgroeiende kinderen echt een paradijs. En waar wij wonen, in de Leidsebuurt, zijn we echt zo in de stad. Heerlijk vind ik dat!”

Caroline kan je ook volgen op instagram. Bij deze: @caroass82

Bedankt voor de gastvrijheid en dat ik foto’s mocht maken in jullie waanzinnige huis (dat ook te boeken is als locatie via Grace Locations overigens!). Tot snel in de buurt!

Liefs, Sanne