Selecteer een pagina
Maartje woont met haar gezin in een oude kerk. En dat is echt net zo cool als het nu al klinkt. 

Wie?
Pim (41), Maartje (40), Dieuwertje (6), Veerle (3) en hond Guusje (0).

Ze woonden eerst op een woonboot midden in Amsterdam, maar dit kwam voorbij: een kerk die verbouw kon worden tot huis in het dorp waar ze vandaan kwamen…. 

Een grote stap: vanuit het bruisende Amsterdam naar het toch wel rustigere Noord-Scharwoude.
Maar ook wel echt een kans, die ze met beide handen aanpakten. Ze verkocht de woonboot en verbouwden deze kerk in ongeveer 10 maanden om tot wat het nu is. Er moet nog veel gedaan worden, maar alles in stappen.

Wat een tof project! Wel echt groot…. Moet je dan geen aannemer hebben? Nee, Pim coördineerde het allemaal zelf. Het verbouwen vond Maartje “vooral genieten”. Ze hadden een goed team om zich heen, een bevriend architect, een fantastische klusjesman, Maartje’s schoonvader die iedere dag geholpen heeft en de oma’s die veel wilden oppassen. 

Ze wonen hier nu sinds de zomer van 2018. In september 2017 kregen ze de sleutel en ze hebben dus best een tijd verbouwd.

Ik moest even zoeken naar welke deur ik moest lopen om naar binnen te gaan. Maar aan de zijkant zit een voordeur waardoor je meteen in een grote hal terecht komt.

Hond Guusje is sinds een paar maanden echt een toevoeging voor het gezin. Echt het nieuwe favoriete item (naast de Pastille lounge stoel van Pastoe….) van Maartje.

Ook over het toilet is goed nagedacht. Het is een grote ruimte met een soort badkamer meubel. Hier poetsen de kids hun tanden en worden de haren gekamd. Toch wel handig: die ruimte.

De woonkamer heeft verschillende hoekjes, dat maakt de enorme ruimte toch nog knus!

De favoriete plek van Maartje in huis is: voor de openhaard. Daar is geen tv, dus in de winter is dit de favoriete hoek voor spelletjes en lekker lezen.

Dit is een schaalmodel van de woonboot waar ze eerst woonden in Amsterdam. Maartje mist de woonboot soms wel een beetje. Vooral omdat Dieuwertje op de boot geboren is, Veerle haar eerste stapjes daar gezet heeft. Herinneringen aan ook een mooie tijd….

De eerste nacht dat ze hier sliepen kon Maartje niet slapen, omdat ze de trap toch wel echt eng vond voor de kinderen. Dus werden er een soort vangnetten naast de trap geplaatst.

De trap is gemaakt van ijzeren balken die al in de kerk aanwezig waren en de planken van de trap zaten ook al in de kerk. Uiteraard zijn ze prachtig opgeschuurd en dit samen vormt nu de statement trap.

In de “buitenring” van de kerk wordt het in de winter niet heel warm. Er staat een speelhuisje voor de kinderen, er hangt een schommel en ringen en er staan wat tipi’s en een piano. Het is vooral bedoeld dus om lekker te spelen.
Ideaal!

Op de eerste verdieping zijn de kamers van de meiden en ze hebben hun eigen badkamer. Met flamingo behang en een gouden douche!

Een verdieping hoger is de master bedroom met een hele hoge nok. Aangrenzend een mooie badkamer met een dubbele douche (hoe luxe!) en een vrijstaand bad. Ook een walk in closet kon niet ontbreken. Vanuit het bad heeft Maartje uitzicht op de gewelven van de kerk.

Grote hexagon tegels in de badkamer met de dubbele douche….

all pictures: @enstijl
Nog een keer zo’n groot project doen? “Zeker!” zegt Maartje dan. Het is haar goed bevallen. Over tien jaar wonen ze denkt Maartje nog steeds wel in deze toffe kerk. “Dan is het waarschijnlijk ook pas helemaal af. En we zijn nu (oeps) zo gewend aan de ruimte. Iedere avond spelen we verstoppertje of tikkertje met z’n allen na het eten en de kinderen fietsen door het huis en Pim skateboard naar de keuken om een drankje te halen”. Wat een luxe: zoveel ruimte.

Bedankt voor de fles Langedijker Bubbels en voor de gastvrijheid!

Liefs, Sanne