Selecteer een pagina

Ik ben zo enthousiast, want dit huis heeft gewoon een: ……. ZITKUIL! En dat is echt geweldig! Dit mooie huis in Heemstede is helemaal verbouwd naar de wensen van de bewoners.

Wie wonen hier?

Annemarie (41) en Reinout (42) met hun drie kids Klaasje (10), Floor (9) en Tommie (6).

Hiervoor woonden ze even in een ander huis in Heemstede, om de hoek en daarvoor hebben ze een tijd in Warschau gewoond (van 2017-2019). Daar vonden ze het heerlijk wonen ook! Ze missen het “hoofdstad gevoel” wel. “Dat je uit zoveel leuke plekjes en tentjes kan kiezen. En ook de internationale vibe, waarbij de grootste overeenkomst is dat iedereen zo verschillend is”, zegt Annemarie. In het buitenland wonen voor langere tijd staat nog steeds ook bovenaan het wensenlijstje voor in de toekomst….

Hier door de deuren heen zie je de zitkamer voor de kids. Het domein waar de kinderen tv kunnen kijken en spelen. Deuren dicht en je hebt als ouders je privacy terug.

Dit noemt Annemarie haar “Warschau” hoekje. Deze lamp komt daar vandaan.

Ze wonen hier sinds negen maanden. De verbouwing duurde best wel een tijdje. Gelukkig woonden ze toen om de hoek en konden ze de hele verbouwing vanaf daar op de voet volgen. Jeugdjournaal ging aan en elke avond hadden ze samen “bouwoverleg” in het nieuwe huis, waar ze nu dus heerlijk wonen. Alles moest gedaan worden, het was echt geen plaatje toen ze het kochten. Maar de locatie is goed en de vierkante meters zijn er zeker. Ook de tuin is heerlijk ruim! Dus ze waren allebei zeer zeker enthousiast om hiermee aan de slag te gaan.

De aannemer vond de plaats voor de keuken ietwat gek. Maar Annemarie liet zich hierdoor niet tegen houden. “Dit is altijd een beetje een stuk waar niet veel gebeurd in een huis als dit. Dus wij kozen er juist voor om daar het centrum van het huis, de keuken, te plaatsen”.

Over de tuin dus….Het tuinhuis werd pre fab over het dak heen getakeld en achterin de tuin gezet. Ideaal! Ze willen nog wat dingen doen hier. Zoals het plaatsen van de flag stones tegen de haard aan, om het “Aspen” gevoel te vergroten.

Deze flag stones zitten ook tegen het huis aan. Dit geeft het huis een “buitenlands” tintje. Heel cool!

Vanuit de keuken heb je zicht op de prachtige, ruime tuin.

Wat je hier ziet op rechts is het kantoor van Annemarie. Daar worden binnenkort hele mooie houten met glazen deuren geplaatst. Daar hebben ze voor gespaard en Annemarie kan niet wachten!

De favoriete plek van Annemarie is de zitkuil. En dat snap ik helemaal! Wat geweldig joh! Nu wil ik dit het liefst ook…. Ooit….

Als je hier gaat zitten heb je echt het gevoel van een eigen holletje, omdat je dus wat lager zit dan de rest van het huis. Het voelt heel luxe, gezellig en warm aan. Dat wordt natuurlijk versterkt door de haard (waar je doorheen kan kijken). Er is een enorm beamer scherm verwerkt in de houten rand en deze gaat s’avonds omhoog om een film of serie op te kijken. Dit is de plek voor de volwassenen. De kids hebben de voorkant van het huis als speelkamer en tv kamer. Luxe toch?

Hoe cool is de bekleding van deze trap?! Gedurfd wel, dat zeker. Maar het is wel een statement geworden zo!

Boven bevinden zich de slaapkamers en de badkamer.

Binnen is op veel plekken gebruikt gemaakt van prachtig behang. Annemarie is er gek op!

De slaapkamer van Annemarie en Reinout.

Dit is de kamer van dochter Floor, met een mooi bed van Petit Puk, het bedrijf van Annemarie.
Deze kamer is van zoontje Tommie.

Helemaal boven (wat eerst echt een rommelzoldertje was) is de slaapkamer van dochter Klaasje. Zij heeft daar nu haar eigen domein.

De wc moet ook mooi zijn he. Dat is dus best een belangrijke stek waar je als ouder eventjes alleen kunt zijn 😉 Soms dan…. Dus de wc kan vaak wel wat aandacht gebruiken. En dat hebben Annemarie en Reinout zeker gedaan bij hun toilet. Kijk dan hoe mooi!

all pictures: @enstijl

De grote inspiratie bron voor Annemarie zijn hotel lobbies en dan vooral in het buitenland. “Omdat ze vaak groots en niet echt domestic gestyled zijn, wat ik echt prachtig vind!”.

Eigenlijk wilden ze niets liever dan een bungalow vinden en deze helemaal mid-century inspired onder handen nemen. “Dit werd een jaren 30 huis, haha”, zegt Annemarie. Toen ik vroeg waar ze zichzelf ziet wonen over tien jaar, antwoordde ze: “Oehh….. Heel graag gaan we nog een keer naar het buitenland met de kids voor een paar jaar. Hoe, wat, wanneer: geen idee…. Maar we zouden het wel heel graag willen. Hoe heerlijk het hier ook is, erg honkvast zijn we niet. Nu ik erover nadenk, ik heb nog nooit ergens 10 jaar gewoond, dus hier zal dat vast ook niet het geval zijn”. En ze lacht. Ach: komt vast helemaal goed met die toekomst plannen! En ik houd er altijd zeker weten van als de opties open gelaten worden, qua wonen. Dan heb je wat te dromen!

Dank je wel voor de gastvrijheid en dat ik mocht binnenkijken in jullie prachtige huis!

Liefs, Sanne