Selecteer een pagina

Ik ging weer op pad, naar Vreeland. Dit keer om binnen te kijken in een heuse kerk.

Anique (34) woont hier samen met haar vriend Menal (40) en hun twee dochtertjes Sjaantje-Marie (2) en Lavinia (6 maande) en hondje Beer. 4 jaar geleden zijn ze begonnen met dit project. Ze wonen hier nu sinds september vorig jaar. Het is nog niet helemaal af, maar alles komt steeds meer samen. Met zo’n project is dit ook een heel proces.

Menal komt uit een groot gezin en zijn broers en vrienden en collega’s hebben heel veel gedaan. Ze kregen dus veel hulp gelukkig.

Er was letterlijk alleen zand en een paar muren. Alles moest gedaan worden. En goed ook!

Ze hebben dat waanzinnig goed gedaan. Volg vooral Anique op instagram als je op de hoogte wil blijven van de kerk.

De kerk voelt nu als een warm familie huis. Niet alledaags (ook niet qua indeling), maar daardoor juist zou leuk en interessant!

Kijk even hoe cool de toilet is…. Het kunstwerk in de nis is helemaal goud (net zoals de nis zelf). Wat een tof effect!

De waskom is van versteend hout. Tof he?!

“Het is de bedoeling dat de kerk een podium krijgt. Het glas in lood, de balken en dergelijke. Daarnaast willen we ook onze stijl aan toevoegen. Het is niet alleen maar dat het mooi ingericht is, maar ook dat het comfortabel is, dat het lekker ruikt, dat er fijne muziek op staat. Het draait om het complete plaatje. Dus dat heb ik proberen toe te voegen aan dit huis”, zegt Anique.

Haar favoriete plek is de living. Daar kun je de hele dag lekker rondkijken, nieuwe dingen zien, rondhangen.

Het plafond is met kurk bewerkt. Dat was al zo en moest zo blijven en zorgt eigenlijk voor veel warmte in de ruimte.

Zo’n 24 gordijnen moesten er komen. Dat is niet zo maar even wat….

De architect van de kerk is: Lion Cachet. Het boek ligt hier in de keuken. Geen kookboek, maar een kerk boek 😉 Tof om te zien hoe het ooit eerst was….

Hier kan je goeie diners geven. Anique vertelde over haar verjaardag die ze hier gevierd heeft. Dat was een goed feestje….!

Beneden werden eigenlijk twee identieke slaapkamers gecreëerd. Een slaapkamer voor Anique en Menal en eentje voor de twee kids. Dus ook in de “kinderkamer” kwam een prachtig groot badkamer meubel en een inloop douche en toilet. Het hotel gevoel werd ook hier doorgevoerd. De kids slapen inderdaad samen op een kamer, zonder echte kinder bedjes, maar er staat een twee persoons bed en een ledikantje nu. Kinderkamers hoeven niet altijd standaard ingedeeld te zijn, is Anique van mening. Iedereen slaapt gewoon waar ze kunnen slapen en dat loopt redelijk soepel zo. Voor hun werkt het!

Als ik zon prachtige garderobe had, had ik het ook in het zicht laten hangen 😉

Er komt nog een mooi bad in deze kamer. De kraan is al in huis 😉 Nu het bad zelf nog. Daar zijn ze nu nog even voor aan het sparen 😉

Zicht op de preekstoel vanuit de slaapkamers. Dit bleek een erg leuk kids hoekje te zijn! 😉

De andere slaapkamer is qua opzet dus hetzelfde. Met een prachtig badkamer meubel, twee mooie wasbakken, de prachtige kranen en een douche met toilet.

Hondje Beer slaapt stiekem ook vaak in deze kamer, maar ik heb hem toch gevonden, zoals je ziet.

De kerk heeft een soort achterhuisje, waar ook nog een prachtige slaapkamer is, een keuken en eethoek en ook via hier kan je dan tuin in. Echt leuk! Hier hebben ze de eerste tijd tijdens de verbouwing zelf ook geslapen/gewoond. Deze deur ga je door en dan ben je er!

Overal is dit deurbeslag toegepast. It’s all in the details he.

Er is hier ook een keuken, een fijne eethoek, een toilet, een douche en een prachtige slaapkamer. Een heel huisje op zich dus eigenlijk.

Waar zie je je zelf over tien jaar wonen?

“Oeh, dan ben ik de 40 gepasseerd. Haha. Ik ben echt wel zo verliefd geworden op dit huis, dat ik het eigenlijk nooit weg zou willen doen. Over tien jaar zou ik een gedeeltelijke buitenland dromen ook wel heel fijn vinden.”

Ik begrijp dat helemaal! Dit is ook wel echt zo bijzonder en uniek!

Dank voor de gastvrijheid en het binnenkijken bij deze prachtige kerk.

Liefs, Sanne

pictures: @enstijl