Selecteer een pagina
Wie: Karin (op instagram: @lhkphotographydesign), Gerald, Maëlle (14) en Anaïs (11) met hond Lundi.
Waar: een herenhuis van ongeveer 200 vierkante meter in Leiden
Sinds: 2013
 
Gerald komt uit de buurt van Parijs, daarom hebben Gerald en Karin ook lange tijd in Parijs gewoond. Dochter Maëlle (14 jaar) is er zelfs geboren. Af en toe mist Karin het bruisende Parijse leven wel nog, maar inmiddels hebben ze ook echt hun hart verloren aan Leiden. Meer “buiten” wonen leek ze ook wel wat, maar dan zou de overgang van de wereld stad Parijs naar een dorp te groot worden, vandaar dat het toch Leiden geworden is. 

Karin is styliste en ze heeft een website waar ze allerlei prachtige, handgemaakte dingen verkoopt. Haar liefde voor styling is er altijd al geweest. Als kind gooide ze vaak haar eigen kamer om en ze tekende huisjes en richtte poppenhuisjes in.
 
Sinds 12 jaar wonen ze in deze gezellige stad en sinds 2013 wonen ze in dit mooie herenhuis aan een gracht twee minuutjes fietsen van het centrum. Hiervoor woonden ze in een ander huis in Leiden, midden in het centrum gelegen. Dat was een erg leuk huis, maar helaas hoorden ze op de dag dat ze de sleutel kregen dat er een Engels cafe naast hun woning zou komen. Dat zorgde wel voor de nodige overlast, dus man Gerald (een lichte slaper) heeft toen 7 jaar slecht geslapen. Dit zorgde ervoor dat ze extra blij waren toen ze dit prachtige pand tegen kwamen. 


Er had een oude vrouw alleen gewoond en het pand was op z’n zachtst gezegd erg verouderd. Er moest het nodige gedaan worden. Ze gaven alles uit handen aan een top aannemer, maar hielden alles zelf ook goed in de gaten en veranderden gedurende de verbouwing ook nog wel eens van ideeën. Ze hebben het op die manier echt samen met de aannemer gedaan.

Het stel brak alles open beneden, waardoor er een grote, open, lichte ruimte ontstond. In de zithoek kwam een fijne haard en mooie shutters en achterin werd een grote woonkeuken gerealiseerd met een enorme eettafel waar je met heel veel mensen gezellig aan kan tafelen. De openslaande deuren kunnen helemaal open gezet worden, waardoor je buiten naar binnen haalt in de zomer. In de zomer staan de deuren dan ook altijd open en dit maakt de woning nog ruimer.

Karin en Gerald hebben een boot voor de deur liggen, dus daar word in de zomermaanden ook graag gebruik van gemaakt. Hond Lundi (een grote bennersenner) gaat dan ook altijd gezellig mee. Lundi is toen hij klein was een keertje de gracht in gekukeld, dus is geen held in het water, maar op het water in de boot gaat het gelukkig goed. 
 
Toen ze hier kwamen wonen moest er dus het een en ander gebeuren. De aannemer die de oude houten planken ging leggen vond het een hele klus, waarvan hij zei dat hij het nooit weer ging doen. In de keuken (van Kvik) lagen plavuizen met vloerverwarming. Daaroverheen kwam een klein laagje beton een een laag betoncire. 
 
Om rust te creëren deed Karin thee in dezelfde glazen potjes en ze schreef daar met een krijtstift de namen van de thee op.
Hond Lundi poserend in de keuken.
Zoals ze ook deed bij de glazen potjes in de keuken, creëerde Karin ook een rustig beeld om kookboeken (normaliter met veel verschillende kleuren) een zwarte kaft te geven en daar de namen van de boeken op te schrijven met witte krijtstift. Karin’s grootste woonergernis is namelijk rommel, dus ze gaat voor een rustig beeld overal in huis. 
 

Karin verfde een gedeelte van deze lijst speels met met de schoolbordverf en schreef daar een stukje Franse en Engelse tekst op. Ook de kleine auto (een deux-je vaux) verwijst naar hun Franse kant.
Zelfs de hal is geweldig mooi! Wat een entree!
Ook boven ligt de prachtige verweerde houten vloer. Op de eerste verdieping is een logeerkamer waar iedereen wel wil blijven slapen! Ook boven hebben de kamers de mooie witte shutters.
 
Dit soort mandjes neemt Karin altijd mee uit Spanje. De ouders van Gerald hebben een huisje in Zuid-Frankrijk, dichtbij de grens van Spanje. Dan gaat ze ook altijd even naar de marktjes in Spanje.
Karin verfde de muur achter het bed in master bedroom zwart met schoolbordverf. Een effen zwarte muur vond ze wat te gewoon, dus nam ze de bordenwisser uit de kamer van haar dochter en wreef daar wat krijt op. Met een draaiende beweging maakte ze het wolkeffect op de muur. Ook schreef ze de inspirerende tekst die ze vond op Pinterest op de muur met een krijtbordstift.
Het mooie hoge plafond met de prachtige ornamenten in de master bedroom.
 
Op de eerste verdieping bevindt zich ook de badkamer, met een fijn bad. 
De kinderkamers op de tweede verdieping hebben allebei een mooi groot doek aan de muur. Paarden voor paardenmeisje Maëlle en een luipaard voor Anaïs. 
 
 
Dit blijken gewoon douchegordijnen te zijn! Op de kamer van Anaïs is een wand ook geverfd met schoolbordverf, zodat ze lekker kan tekenen.
 
In de fijne lichte woonkamer wordt heerlijk gezeten bij de haard en kan er tv gekeken worden.
 
Een persoonlijke fotomuur geeft je thuis persoonlijkheid.
Deze enorme gedroogde berenklauw plukte man Gerald langs de weg voor Karin.
Wellicht gaan ze nog wel eens terug naar Frankrijk. Dat zou zo maar kunnen. Maar dan wel als de meiden wat groter zijn. Een grote droom zou nog zijn om ooit eens in een grote, vrijstaande boerderij te gaan wonen. De boerderij zouden ze dan helemaal willen opknappen en naar eigen smaak willen inrichten met robuuste, stoere elementen in combinatie met de mooie oude details van het huis. Daar zou dan een houten huisje bij zitten waar ze een B&B zouden beginnen. Maar voor nu: is het nog heel fijn zo in Leiden. Wat ze wel nog graag aan dit huis zouden willen toevoegen is een overkapping met mooie druiventakken waar je in de zomer lekker in de schaduw kan zitten.

all pictures: @enstijl
Dank je wel voor de gastvrijheid Karin en het was geweldig om in jullie mooie huis binnen te kijken!
 
Liefs, Sanne