Selecteer een pagina

Wat een waanzinnig gebouw dit! Waanzinnig is misschien wel het perfecte woord hier, want dit is ooit een psychiatrisch ziekenhuis geweest. Heel vroeger. En een provinciaals ziekenhuis.

Het heeft dus een behoorlijke historie. Maar het heeft ook: hele hoge plafonds, prachtige oude elementen. Dus wat een feest om er nu te wonen!

Dit is ook waar Klaas en Elske voor vielen. Klaas (35) en Elske (43) wonen hier met hun twee kids: Feike (9) en Gijsje (7). Ze wonen hier nu 1,5 jaar, met de verbouwing ondertussen in volle gang. Ze hebben echt bijna alles zelf gedaan, zo knap! Inclusief het maken van veel van de meubels. 

In tien jaar tijd zijn ze tien keer verhuisd en woonden zelfs een tijdje in een stacaravan als overbrugging. Dus ze zijn wel wat gewend. Toch was dit een groot project met veel uitdagingen. Maar het resultaat is echt te gek!

De surfboards van Klaas staan in de woonkeuken te shinen. Hij surft af en toe, als tijd het toe laat.

Er stond een gerecht met aubergine op het menu, zoals je hier kunt zien.

Het stuken op deze grote hoogtes durfden ze niet zelf aan, dus dat hebben ze dan ook uitbesteed.

Ze hebben hier een fijne privé voortuin en ook achter het huis nog een heel stuk wat ze delen met de rest van de bewoners van dit mooie stukje Bloemendaal.

De hoge ramen en de hoge plafonds zijn natuurlijk fantastisch!

De haard zorgt voor een heerlijke behaaglijke warmte in huis.

Voor de serre heeft Elske alweer een ander plan…. Dus binnenkort ga ik nog een keertje terug om te kijken hoe dat geworden is.
De trappen werden goud geverfd.
De werkplek van Klaas bevindt zich op het entresol.
Op de eerste verdieping is de verdieping van “the parents”. Alleen voor volwassenen. Precies het idee wat ik fijn vind in een huis : ). 

Hier is ook weer een fijne haard en zitkamer, een walk in closet en de slaapkamer en badkamer.

Deze kleur blauw heet: Nimes (van Farrow and Ball).

De slaapkamer is de favoriete plek van Elske. 

De roze kleur is: Sulking Room Pink van Farrow and Ball. Prachtig! Gedurfd ook wel: roze in de badkamer. Maar ik vind het te gek!

Tijdens de verbouwing sliepen ze allemaal hier, op de zolder:

De zolder is nu het domein van de kinderen. Met een fijne speelkamer en een slaapkamer voor beide kids.

Het kastje vonden ze op de rommelmarkt.
De roze kleur op de muren in de kamer van dochter Gijsje heet: Karmijnrood (een nieuwe kleur van Farrow and Ball).

Wat een prachtige kleur is dit ook weer. Elske heeft alles met de kwast geverfd. Dan krijg je meer diepte op de muur. 

De kamer van zoontje Feike is donkerblauw geverfd in de kleur: Dock Blue (van het merk: Little Green).

De lades onder het bed zijn lades uit een grofvuilbak langs de weg. Daar werden wieltjes onder gezet en nu is het super handig voor speelgoed en andere dingen die je uit het zicht wil hebben.

all pictures: @enstijl

Ze hebben nog wel wat dingen op het wensenlijstje: wat meer planten, een grote kast in de serre en ze zouden wat meer lampen willen (nog niet overal hangen lampen aan de elektra punten….). Maar zelfs al is het nog niet helemaal af, het is een droom, dit huis.

Favoriete adresjes van Elske zijn: 

– Homemadeby Ree

– By Molle

– Bubri Antiek in Aalsmeer

– de Weldaad

– Hamsmade 

Ik vroeg haar (ook voor onszelf) wat nou de beste tip is tijdens zo’n verbouwing. En dit is wat ze zei:

“Beste tip is: om niet te stressen. Beslis niet te snel en het komt vanzelf goed. Een bouwcoach en veel filmpjes kijken op youtube geven zekerheid en nuttige tips. Zo hebben zij het ook aangepakt. Het is heel belangrijk een goed plan en structuur te hebben. De meeste ideetjes komen door naar inspiratie volle plekken te gaan en dan samen te gaan schetsen en filosoferen. Dat is ook hoe wij het doen. Stap voor stap bekijken hoe je bij het eindresultaat kan komen.”

Bedankt voor jullie gastvrijheid! Succes nog met wat klussen en ik kom zeker nog een keertje terug voor meer foto’s als de serre helemaal af is! Ik ben benieuwd!


Liefs, Sanne