Selecteer een pagina

Voor deze binnenkijker ging ik naar Den Haag. Op bezoek in een oud schoolgebouw, waar woningen gerealiseerd zijn. En waar Touria (45) met haar gezin woont. Hier wonen dus: Touria, haar man Najib (47) met hun vier kids (drie meiden, 1 jongen). Ze wonen hier sinds 2009. En twee jaar geleden hebben ze grondig verbouwd. Ze hebben de verbouwing compleet uit handen gegeven en laten doen. Af en toe een muurtje schilderen gaat nog wel. Maar nu moest er echt veel gebeuren! Alle vier de kids hebben een eigen kamer en het huis is lekker speels ingericht. Erg leuk!

De keuken is de favoriete plek van Touria. Hier komt altijd prachtig licht naar binnen en de plafonds zijn hoog. “Hier kan ik, als ik vrij ben, echt energie krijgen van koken/bakken”. Deze verbouwing hebben ze compleet uit handen gegeven. Er werd veel gedaan in 3,5 maand! Nu zijn ze aan het sparen voor een makeover van het terras én ze willen alle trappen opnieuw laten bekleden.

Gedichten van Sjaak Kroes. Ook favoriet van Touria.

Kat Dalí was alles goed aan het observeren en in de gaten aan het houden. Maar wilde gelukkig ook nog eventjes poseren voor de foto.

Touria heeft ook zo’n mooie Marokkaanse deur op de kop weten te tikken! Ze wil er nog een schuifdeur van maken. Dat is een klusje voor binnenkort. Nu staat hij vooral mooi te wezen als decoratie.

Het was de bedoeling dat er op de vide tv gekeken ging worden. Maar in de praktijk is het toch ook wel fijn als er beneden (op de grote elementen bank) tv gekeken kan worden.

Waanzinnig he? Die hoogte?!

De bank heeft al in veel verschillende opstellingen gestaan. Dat is het handige van zo’n modulaire elementen bank!

De ouderslaapkamer is lekker licht gelaten en bevindt zich op dezelfde verdieping als de woonkamer en de keuken.

De twee grootste meiden (18 en 16 jaar oud) hebben een mooie, licht roze kleur op de muren.

Het kamertje van Ellá is het fijnste kamertje. Heel klein, knus en er komt fijn licht binnen.

En helemaal boven bevindt zich nog de man-cave voor de zoon van 12. Een cool hoog bed, met daar onder allemaal plankjes die plek bieden voor zijn spulletjes.

pictures: @enstijl

Toen ik vroeg wat haar ultieme woondroom is, antwoordde Touria: “een boerderij met een klein stukje land erbij voor wat meer diertjes. Niet te afgelegen, want ik hou ook echt van de stad”.

Over tien jaar hopen ze dat ze ook een mooi vakantie huisje in het zuiden van Marokko hebben (van oorsprong is Touria Marokkaanse), waar ze dan een aantal maanden per jaar kunnen wonen en werken. En dan daarnaast ook dit huis aanhouden. Want deze oude school past hun heel goed. Zoiets vindt je echt niet snel! Ook is het fijn centraal gelegen en ligt het in een gezellige buurt.

Mooie plannen voor de toekomst! Bedankt dat ik mocht binnen kijken in jullie mooie huis! En de verbouwing is ontzettend goed gelukt! Volg Touria ook vooral even op instagram!

Liefs, Sanne