Selecteer een pagina

Oh yes, ik mocht weer eens binnenkijken en fotograferen in Haarlem. In mijn oude buurtje: de Leidsebuurt. Hier wonen Melanie (32) en Cederic (34) met hun twee dochters en twee katten.

Ze wonen hier sinds de zomer 2018. Alleen de zijmuren stonden, verder hebben ze echt alles gedaan (en laten doen). Maar heel veel van al het kluswerk en verbouwen hebben ze zelf gedaan. De vader van Melanie is meubelmaker geweest en heeft een achtergrond met bouwen e.d. Cederic keek hem aan en vroeg: “is dit haalbaar?”, waarop Melanie’s vader antwoordde: ja. En toen zijn ze gewoon van start gegaan. Zij bleken een top klus duo te zijn! De verbouwing heeft in totaal 11 maanden gekost. Ze hebben toen zelfs een tijd bij de schoonouders gewoond. Een pittige periode, zeker ook omdat Melanie zwanger was. Na tien maanden verbouwen hadden ze dan wel een paleis in de Leidsebuurt!

Wel gaan ze weer verhuizen. Weer een enorm project, waar bijna alles gedaan moet worden. Maar ze hebben er weer zin in!

En dat is dus the spirit.

De fijne woonkamer heeft een haard die vaak aanstaat, een lekkere plofbank en een eethoek. Als je doorloopt naar achterin het huis, vind je daar de keuken. De keuken grenst aan de openslaande deuren naar de tuin.

In dit huis is alles maatwerk. Zodat er zelfs in de hal een toilet (met geïntegreerde toiletrol dispenser!) past, een fijne garderobe wandkast. Door de deuren met glas oogt het allemaal alsnog lekker ruim.


En omdat alles op maat is, kon Melanie los gaan met allerlei nisjes e.d. en kon ze allerlei wensen doorvoeren in dit huis.

Ook de kater: Lucifer ligt vaak lekker in de tuin. Hij blijft ook in de tuin want hij is niet zo’n avonturier en kan niet zo hoog spirngen, dus dat is wel zo fijn! Ze hebben nog een kat, Bisou, maar die liet zich even niet voor de camera zien.

Boven bevinden zich drie slaapkamers en een hele fijne badkamer. Het gedimde licht in de douche is een van de dingen die een fijn wellness gevoel geven aan de badkamer.

De zoektocht naar de juiste tegeltjes duurde even en toen Melanie de juiste had gevonden waar ze verliefd op was geworden, bleken ze heel erg niet goedkoop. Maar toen kreeg e ze al niet meer uit haar hoofd. Dus kwamen de tegeltjes er 😉

Ook de kinderkamers zijn om door een ringetje te halen!

Een van de slaapkamers heeft deze mooie donkerblauwe muren. Cool toch voor een meisjeskamer?

De andere meidenkamer is ook weer zo leuk. Dit metalen bedje vond Melanie op marktplaats na een hele zoektocht.

Deze kamer grenst ook aan het dakterras en er is ook slaapvide, waar logees kunnen blijven slapen.

En dan is er nog de fijne slaapkamer van Melanie en Cederic.

De balken in het zicht en toch ook hoogte (dat is wat Melanie hier heel graag wilde). Zo is de kamer toch een stuk hoger dan je zou denken en oogt het veel ruimer.

all pictures: @enstijl

De ultieme woondroom? “Een vrijstaand huis met een tuin rondom, waar de kinderen kunnen rennen en wij kunnen genieten van het vrije uitzicht. En het liefst dan ook nog in de regio ;)”. Maar eerst dus het nieuwe huis net buiten de stad. Het zou natuurlijk heel mooi klinken als ze zou zeggen dat ze zichzelf over tien jaar daar zou zien wonen. “Maar ik ken mezelf en het zou me niet verbazen als wij voor die tijd alweer de kriebels krijgen om een nieuwe parel te vinden en om te toveren naar iets moois”. Ik hoop dat dit gezinnetje straks lekker op z’n plek zit in het nieuwe huis (na de verbouwing….). Zet em op! En bedankt voor de gastvrijheid!

Liefs, Sanne