Selecteer een pagina

Oh, wat is het toch altijd prettig om naar Bergen te rijden. Ik vind het een heerlijke plek. Heb er altijd meteen een soort vakantie gevoel. Hier staat het prachtige huis van Petra en haar man Cees en hun zoon: Miel. Dochter Flore komt af en toe aanwaaien vanuit Amsterdam en blijft dan vaak ook een nachtje slapen. Laten we ook de hond niet vergeten, want die kan je niet over het hoofd zien 😉

Ze wonen op deze prachtige, heerlijk groene plek in Bergen. Het allermooiste gedeelte, vind ik zelf. Ik krijg meteen een buitenland gevoel bij deze plek en dit huis. De tuin rondom heeft verschillende zitjes, dus je kan overal wel lekker in de zon zitten.

De pui open en je haalt het buitengevoel ook naar binnen.

Petra is interieur stylist en dat zie je natuurlijk meteen. Ze wonen hier nu 5 jaar en het bevalt ontzettend goed. Het huis is in 2011 gebouwd, voor de eerste bewoners. “Het is een eco huis en de architectuur zoals de hoge plafonds met balken, de grote ramen en de niveauverschillen zijn prachtig vormgegeven. Hier wilden we niets aan veranderen. Wat we wel hebben gedaan zijn alle wanden voorzien van een andere bekleding. Waaronder een rauwe mortel. Daarnaast hebben we ook een ronde opening gemaakt in een grote wand, waardoor er nu licht binnenvalt in een ruimte die eerst donker was. Bij de entree was een klein raam waardoor ook hier weinig lichtinval was, ook dit hebben we vergroot”.

De bar bij de keuken is toch wel de favoriete plek in huis. “Ontbijten, avondeten, borrelen met vrienden. Het kan allemaal. Maar er zijn in het huis heel veel leuke plekken om te verblijven, zoals de ‘droomhoek’ met hierin een matras waar je heerlijk kunt lezen en de achtertuin in kunt kijken”.

Spaar je nog voor bepaalde items? Vroeg ik aan Petra. Petra: “Ik heb een crush voor bijzondere vintage items, dus ja als er iets moois voorbij komt ga ik vaak voor de bijl. De Tre 3 stoelen van Angelo Mangiarotti staan op mijn verlanglijstje en de strips sofa van Cini Boeri”.

all pictures: @enstijl

Petra is er trots op dat zij op deze prachtige plek, midden in de natuur en het groen mogen wonen. Toen ik naar vroeg waar ze zichzelf over tien jaar ziet wonen, antwoordde ze: “Hopelijk nog steeds op deze plek. Maar je weet het nooit in het leven, dat maakt het ook weer spannend”. En zo is het helemaal 😉 Zo zie ik dat ook.

Bedankt dat ik deze prachtige plek mocht zien, mocht beleven en foto’s mocht maken.

Tot een volgende keer!

Liefs, Sanne