Selecteer een pagina
Afgelopen week mocht ik binnenkijken in het prachtige, landelijk industriële huis van Jennifer en Haico in Assendelft. Jennifer zag ik in de vtwonen staan en ik had haar meteen opgezocht op instagram. Sindsdien volg ik haar met veel plezier. Haar huis is prachtig! Ik was dan ook erg blij toen ze ja zei op mijn vraag of ik bij haar foto’s mocht maken voor een binnenkijker. Toen ik aan kwam in Assendelft wilde ik er eigenlijk meteen al wonen. Over tien jaar dan wel…. Maar wat mooi: een dijkje, knotwilgen, veel vrijheid en uitzicht. En het huis waar Jennifer en Haico hun thuis van gemaakt hebben, is een Zaans huis (zwart hout met witte kozijnen en een rood pannendak. Erg charmant! Ik werd bij het hek begroet door een hondje en even later door Jennifer, ik was dus aan het goeie adres!
Jennifer en Haico wonen sinds 4 jaar in dit leuke huis, samen met hun zoon: Daem van 6 en de twee zoons van Haico: Siard (13) en Robbe (12). Ook de dochter van Haico (Noa van 19) woont parttime bij ze. Zij slaapt dan vaak in de totaal verbouwde schuur op de slaapzolder. Zoë woont inmiddels op zichzelf (ook een dochter van Haico). 
Het hondje wat mij kwam begroeten is Peer (6 jaar oud) en het gezin bestaat ook nog uit twee prachtige, zwarte katten (Magnum en Morris).

Toen ze hier kwamen wonen was het alles behalve hun smaak. De vloer was top! En daarvan uitgaan zijn ze verder gaan borduren op een kleurenplan. Kleur is een specialiteit van Jennifer (die interieurstylist is en het bedrijf: stijl studio 4 heeft).
In het gehele huis is 1 lijn doorgetrokken qua kleuren en sfeer en dat geeft een mooie eenheid.

Ze hebben het tapijt verwijderd en een andere vloer gelegd boven. De badkamer en de keuken zijn gerestyled. Overal is andere raambekleding aangebracht. Een nieuwe keuken staat wel boven aan de wensenlijst, die gaat er misschien volgend jaar van komen. En ook aan de badkamer willen ze nog het een en ander veranderd. Eerst wordt de tuin aangepakt!

Zelfs het toilet is prachtig en helemaal in stijl!

Prachtig hoge plafonds….

De haard is meteen een doorkijkje naar de werkplek en de keuken.

De woonkamer heeft twee zithoeken! Wat een luxe!

In het hele huis zie je verschillende toffe vintage items!

Als ik Jennifer vraag waar ze over tien jaar hoopt te wonen, zegt ze dat het haar toch wel erg tof zou lijken om in een groot, authentiek pand te wonen, met rustieke balken en een rauwe vloer en dit dan helemaal op te knappen.Siard en Robbe slapen samen op 1 kamer, maar hebben wel elk hun eigen plekje.

Zo’n bed als Daem heeft, wil toch iedereen van zes (en ouder….)?!

Leuke persoonlijke details, ook op de kinderkamers….

Vanuit het bad heb je verbinding met de ruimte daar beneden, namelijk de keuken. Zo kan je nog eens gezellig kletsen als je in bad ligt met beneden.

De oude schuur is dus omgebouwd tot kantoor waar Jennifer werkt en het heeft een slaapzolder.

In de slaapkamer weer dezelfde grijs en groentinten. Het geheel oogt rustig en het staal geeft het allemaal een industrieel randje.

De keuken is dus heel mooi, maar staat wel op het lijstje om aangepakt te worden. Het is een fijne woonkeuken, met een eiland en een tafel waar met z’n allen aan getafeld kan worden.

Dit mooie servies vond Jennifer bij Loods5.

De houten groene kast is echt een oudje en was eerst een andere kleur en kon ze overnemen van de vorige bewoners. Een likje verf was wel nodig….


Ik vroeg Jennifer naar een item wat ze heel graag nog zou toevegen in huis. De togo design bank in oud leer staat hoog op de verlanglijst en ook een enorme tros met Norman Copenhagen amp lampen.
Wat een geweldig huis dit! En de omgeving ook! Ik ga eens even op funda kijken voor Assendelft…. En ook nog even deze foto’s terugkijken voor enorm veel inspiratie. Bedankt Jennifer voor de gastvrijheid en de tour door je waanzinnig mooie huis!

Liefs, Sanne