Selecteer een pagina

En weer ging ik binnenkijken bij mijn oude middelbare school vriendin. Ze is inmiddels een paar jaar geleden verhuisd met haar gezin naar dit fijne huis (wat ze helemaal hebben moeten verbouwen….) in Amsterdam-Noord. Van de binnenstad naar Noord. Hoe is dat bevallen?

Ik vroeg het haar en keek meteen eventjes binnen….

Het waren een paar pittige jaren. Heel pittig. De moeder van Elisabeth is een half jaar geleden overleden na lang ziek te zijn geweest. En het verbouwen, in corona tijd hielp zeker niet mee in deze periode. Een enorm roerige tijd dus, waar Elisabeth nog van het bijkomen is.

Maar het resultaat van het huis mag er wezen. Alles moest dus gedaan worden. De verbouwing duurde 3 kwart jaar. Wat nog mee viel, in de Corona periode. Er kwam een hele aanbouw aan en een extra stuk aan de zijkant van het huis. Bij het bezichtigen viel hun oog opeens op deze tekeningen. De vergunningen waren er al! Dat was natuurlijk echt fijn. “Anders was ik er nooit aan begonnen”, zegt Elisabeth.

Ze woont hier nu dus sinds december 2020, met vriend Joep en hun drie kids: Fief, Julius en Moos.

Het was zeker wel even wennen om na jaren in de binnenstad van Amsterdam gewoond te hebben, nu ineens in dit gedeelte van Noord te wonen. Het is hier veel rustiger, het uitzicht is behoorlijk anders. Maar de mensen zijn super aardig en alles is net een dorp. Dat is voor de kids natuurlijk heel erg fijn.

Deze bank kochten ze op een veiling. Een HAY bank voor 200 euro!! Dat vind je niet snel! Ze hadden de bank niet in het echt gezien, maar geboden en de bank was voor hun. Voor een prikkie dus.

De keuken is haar favoriete plek in huis. Ze zit altijd in de keuken. “Er is hier veel licht en de zon op mn gezicht doet me goed. Al zou ik ook echt vaker in die groene fauteuil in de woonkamer moeten gaan zitten met een boek, haha”.

Naast de keuken en de eethoek ga je dus naar de ouder slaapkamer, die zich begane grond bevindt.

Dit hele stuk werd aan het huis aangebouwd. Hier werd een mooie, echt stalen deur geplaatst.

De slaapkamer kreeg kasten op maat, met veel (heel fijn) bergruimte.

Aan de achterkant van het huis kan je goed zien dat het hele nieuwe stuk van hout is, houten latjes. En veel raam 🙂

Dat hout vergrijsd helemaal in de loop der jaren.

Boven bevinden zich de kinderkamers en de kinder badkamer. Dochter Fief (bijna 9) heeft een eigen kamer en de jongens slapen samen op 1 kamer.

pictures: enstijl

“Wellicht wil ik nog wel een keer verhuizen, maar dan wel in deze buurt blijven. Naar een iets groter huis, met een extra slaapkamer, zodat de jongens allebei een eigen kamer hebben. En ooit zou ik wel in een oude fabriek ouzo iets willen wonen :)”.

Dus misschien ga ik ooit nóg wel een keer binnenkijken bij Elies. Hoop dat de woondroom uitkomt voor haar en dat ze hier ook met heel veel plezier nog jaren lekker zullen wonen en een beetje kunnen bijkomen in het rustige stukje van Amsterdam-Noord.

Liefs, Sanne