Selecteer een pagina
Wow: wat mooi! Ik mocht binnenkijken in het huis van Anniek (33 jaar, eigenaresse van Lola & Kate) en haar vriend Jeroen (41). Lola & Kate verkoopt prachtige lijsten met veren erin. En ze heeft momenteel ook een collectie samen met kunstenares: Laura de Wilde. Echte kunstwerken!

Het huis van eigenaresse Anniek en haar vriend staat in Amsterdam, in West. Het is een appartement op de bovenste etage op een hele fijne, levendige locatie. Wel moest ik eventjes een viertal trappen op. Daar moest ik wel even van bijkomen met een kop thee…. Maar dat zegt meer iets over mij misschien….

Haar vriend Jeroen woonde er al en heeft het appartement heel fijn ingedeeld. Anniek ging vijf jaar geleden dus met veel plezier bij hem inwonen. Vriendlief is handig: hij heeft zelf een aantal kasten gemaakt. Waaronder een schoenenkastje speciaal voor Anniek, die op de slaapkamer van het stel staat. Erg romantisch!

Het appartement is niet heel groot, maar heeft alles wat je nodig hebt! En de sfeer is heel eclectisch. Zelf noemt ze het een mix van oude, mooie vondsten/erfstukken en nieuw.
Bij de styling van haar eigen huis gaat ze compleet op haar gevoel af.
Voor haar klanten, met haar andere bedrijf Kiek Concepts, luistert ze goed naar de wensen van de klant en stuurt dan vooral bij en geeft advies in plaats van dat ze perse zelf haar eigen smaak wil doorvoeren. Wel probeert ze het dan alsnog veel bij haar eigen smaak te houden.

 De keuken is echt het domein van Anniek. Ze kookt heel graag en eigenlijk wel bijna elke dag.

Plankje is van Paul Lelieveld en het mes van Global.

Anniek spaart servies. Dit komt ook weer goed van pas tijdens haar styling klussen. Het meeste servies is gekocht op de Noordermarkt in Amsterdam.

De twee papagaaien komen van de Wunderkammer.

Maar haar favoriete plek in huis is de eettafel. Daar spendeert ze de meeste tijd in huis, zowel voor werk als met vrienden. Ze hebben deze oude Franse wijntafel nu een jaar en zijn er ontzettend blij mee!
Anniek’s favoriete items zijn de kunstwerken die je hier ziet. Achter elk schilderij zit een verhaal, een herinnering.
Het werk in de mooie lijst is van Laura de Wilde voor Lola & Kate.

Anniek is stylist en heeft haar eigen bedrijf: Kiek Concepts. Ze richt huizen in en doet ook evenementen voor mooie merken. Ook doet ze vaak de styling van fotoshoots van bladen.

Ook de messing kaarsen houders zijn van de Wunderkammer.


Het werk tegen de muur is van de samenwerking tussen Laura de Wilde en Lola & Kate. De donkergroene eieren zijn emoe eieren en ook verkrijgbaar via Lola & Kate.
Het headboard bij het bed is het laatste diy klusje van het stel en daar is Anniek super blij mee! De kunst achter het bed aan de muur is van Malene Birger. Het beddengoed is van Linge Particulier en Bloom. De lamp van Ay Illuminate.

Ze kozen voor roze muren in de badkamer. Dat staat heel chique bij de zwarte tegels. Eerst zat er behang op de muren, maar dit vond Anniek niet echt mooi. Gelukkig ging Jeroen overstag en werd er voor een oud roze kleur gekozen.

Het bordje met het oog komt van maisonNL. Dit is een favoriet adresje van Anniek. Verder struint ze brocante marktjes af, kijkt ze veel op marktplaats en komt ze graag bij de Wunderkammer.

De letters zijn van Raw Materials.
En wat denk je? Zelfs de plee is mooi! De ster vond Anniek een jaar of twee geleden bij Sissy Boy in de sale.
De mooie struisvogeleieren zijn ook van Lola & Kate.

all pictures: @enstijl

Over tien jaar hopen Anniek en Jeroen nog steeds in de stad te wonen, maar met de crazy huizenprijzen van tegenwoordig, zou het ook zomaar kunnen dat ze een dorp opzoeken voor een wat groter huis dan wat ze nu hebben.

Erg inspirerend: dit stulpje in Amsterdam en ook de prachtige lijsten van Lola & Kate. Bedankt voor de tour!

Thuis heb ik nu ook een mooie lijst staan die staat te pronken tegen de grijze muur:

pictures and styling: @enstijl
Neem je ook even een kijkje op de website en de instagramaccount van Lola & Kate?

Liefs, Sanne