Selecteer een pagina

Ik ging naar Lopik. Naar Lopik? Ja, zeker! Caroline en Pieter kende ik al van een binnenkijker in hun vorige huis in Haarlem. Daar verbouwden ze een oude timmerfabriek in de Leidsebuurt.

Nu wonen ze in Lopik. In een prachtige oude hoeve van maar liefst 307 vierkante meter (zes slaapkamers!).

Maar (herkenbaar wel) het avontuur lonkt alweer en ze gaan binnenkort alweer een nieuw project aan. Dus dit prachtige huis, waar ik dus op de valreep nog even mocht binnenkijken, staat vanaf nu te koop! Gaan ze meteen daar weer aan de slag met verbouwen? “Na een jaar full on verbouwen en best wel veel stress, gaan we eerst even landen en onze kinderen laten wennen aan de nieuwe (ook nog vertrouwde) omgeving van het nieuwe huis. Want we verhuizen terug naar waar we eerst vandaan kwamen. Ik heb wel al veel ideeën, maar eerst echt landen”.

De verbouwing duurde ongeveer 1,5 jaar en bloed, zweet en tranen zitten in dit huis.

Maar wat een resultaat! Een prachtig, ruim, kleurrijk familiehuis aan een dijkje op het platteland. Je hoort en ziet hier de koeien en en vanaf het toilet kijk ik uit op een prachtige appelboom.

Wie wonen er?
Hier wonen Caroline en Pieter met hun drie dochters: Fien (9), Soof (8) en Pip (2). En natuurlijk de hond: Bobbie, haar moeten we niet vergeten! Ook een meid dus, dus Pieter woont omringd met vrouwen.

Ze hebben veel kleur toegepast. Dat maakt het huis heel gezellig en knus. Caroline is vooral blij met de opkamer, waar een deel van de prachtige Togo Ligne roset bank staat. Dit is een van haar favoriete plekjes in huis.

Een geweldige tuin, met een kas, fruitbomen en uitzicht op de dijk.

De zitkamer is prachtig met blauwe muren. Deze kleuren horen bij dit huis.

Op de Togo op de opkamer is 1 van de favoriete plekken van Caroline. Hier zit ze graag. Een fijne, warme en knusse plek.

Dit is de werkkamer van Pieter. Wat een heerlijke kleurencombinatie weer dit! Een kamer die ruist uitstraalt, ondanks het kleuren gebruik.

Ze hebben hier ook zo’n geweldig portret van eeffkids (wat wij ook hebben laten maken van Bo en Jip).

In de eetkamer is weer gekozen voor prachtig geel en het donkerblauw.

Het werkblad van het keuken eiland komt van koperslager Julius Baller.

“Dit is waarschijnlijk de duurste vloer van Nederland”, zei Caroline. Hij is origineel, dus eerst hebben ze hem er helemaal uitgehaald en hij is daarna (na het isoleren van de vloer en de verbouwing) weer helemaal in elkaar gepuzzeld….

Dit bankje is 1 van de favoriete plekjes van Caroline in dit huis. Hier kan ze heerlijk naar buiten loeren met een kopje thee.

Op de eerste verdieping bevinden zich de meidenkamers en een slaapkamer voor de meiden. Ook hebben ze hier nog twee logeerkamers gecreëerd (met elk een eigen badkamer). Kamers zat dus! Ook de waskamer is een groot pluspunt in dit huis. Altijd uit het zicht en ruim genoeg om alle was ook op te hangen en te vouwen en te doen.

Kijk: zelfs de badkamers voor de logees zijn mooi en is over nagedacht….

De speelkamer waar de meiden lekker kunnen chillen en tv kijken heeft een “engelen raam”. Echt waanzinnig mooi!

De kamer van dochter Pip (2 jaar). Ze heeft een “grote meiden bed” van Petit Puk (bij de eigenaresse hiervan was ik eerder om een binnenkijker te fotograferen).

Dit mooie behang (in alle kinderkamers) is van creativelabamsterdam. De eigenaresse Heleen woont naast Caroline en Pieter met haar gezin. En de gezelligheid met deze buren gaat Caro heel erg missen als ze gaan verhuizen.

Deze tegels kozen ze uit bij Kol tegels (in Haarlem). De meiden wilden een regenboog badkamer, dus deze tegels passen daar natuurlijk goed bij.

Caro wilde deze tegels zelf ook voor hun eigen badkamer, maar daar heeft ze toch, met name door Piet, voor andere tegels moeten kiezen.

Overal zie je dit soort leuke, authentieke dingen. Details die echt passen bij een huis als dit en die gelukkig ook gebleven zijn.

En de tweede verdieping is het domein van Caro en Pieter. Een mooie grote slaapkamer, veel kast ruimte, een toilet en een fijne badkamer, met dubbele wasbakken en een dubbele douche.

All pictures: @enstijl

Toen ik Caro vroeg waar ze het meest trots op is, antwoordde ze: “Het meest trots op besluit om hier weer weg te gaan. Veel mensen snappen het niet of vinden er wat van, soms ook kwetsend. En toch kiezen we ervoor ons hart te volgen. Soms heb je een heel ander beeld bij hoe iets zal zijn, maar wanneer dit niet zo is kan je wel erin blijven hangen en het ondergaan. Maar dat lukt Pieter en mij dus niet goed. Ondanks het geweldige huis, de prachtige plek, de lieve buren, de fantastische tuin… is het voor ons niet “thuis”. Dat mag het worden voor een koper die hier veel jaren van kan genieten. Hopelijk vinden we snel deze koper zodat we ons kunnen richten op het nieuwe huis en niet meer alleen terugkijken op een niet geslaagd avontuur. Want mislukt kan ik het niet noemen als je kijkt naar wat hier allemaal is opgebouwd en gemaakt”.

Zeer zeker niet mislukt. Het is een waanzinnig mooi, kleurrijk, speels huis geworden waar inderdaad hopelijk de nieuwe bewoners heel veel plezier van gaan beleven.

Ik wens Caro en haar gezin super veel plezier en succes met hun nieuwe avontuur! En bedankt dat ik weer mocht binnenkijken bij jullie!

Liefs, Sanne