Selecteer een pagina
Binnenkijken in Abcoude. Een van de leukste plekken van Nederland. Een plekje waar ik stiekem zelf ook graag zou willen wonen. De omgeving is zo mooi, toch wat landelijker en idyllisch als ik weet niet wat.
En daar wonen Merel (34) en Pieter (36) zoontje Valentijn (4) en dochter Lizzy (1).

Ze verhuisden begin maart, net voor de “intelligente” lockdown. “Een zege en verademing, want we woonden hiervoor midden in de stad zonder tuin. Nu konden we meteen optimaal gebruik maken van de tuin”. De tuin waar de kipjes rondlopen en een schommel in de boom hangt.

Er is ook net een nieuw tuinhuisje geplaatst is waarvan uit Merel en haar compagnon werken aan het bedrijf: Flowers to stay.

 

De fijnste plek in huis, is volgens Merel de keuken, gezellig met de haard aan.
En in de zomer zijn ze voornamelijk in de tuin.

De keuken was al zo, hebben ze alleen een andere kleur gegeven, net als de muren.

Toen ik vroeg: “wat mis je het meest aan Amsterdam?”, antwoordde Merel: “dat je zoveel restaurantjes en winkels op loopafstand hebt. Hier zit ook wel wat, maar natuurlijk minder keuze dan in Amsterdam”.


Als je de trap op gaat, kom je op de eerste verdieping waar de slaapkamers zijn. De masterbedroom is dreamy te noemen, door de mooie bed hemel van numero74. 

Deze kast werd op maat gemaakt.

De badkamer hebben ze aangepakt en er een fijne, ruime twee persoonsdouche gemaakt, met groene zelliges.

De kinderkamers zijn heel leuk en heel kleurrijk.

De kamer van zoontje Valentijn:

En de kamer van dochter Lizzy:pictures: @enstijl

Even wat tips van Merel voor als je in de buurt van Abcoude bent: 
De Lindenhoff in Baambrugge. “Je haalt hier de lekkere delicatessen en wijnen. Ook kan je hier lekker lunchen en ontbijten. Ze steken vaak de Big Green Egg aan en bereiden dan direct je eten voor je. Ook loop je zo de stallen met varkentjes in”.
– Anne Haen is een bio boerderij met een lekker terras voor een lunch in het Gein.
Dit is een van de mooiste stukjes van Abcoude en een perfecte spot voor na een wandeling langs het riviertje. Een wandeling die start met een kop koffie bij Hotel de Witte Dame“.

Ze maakten trouwens speciaal voor mij een boeketje. Die is nu al uitverkocht op de site. Maar wellicht dat hij snel weer komt?

Wat een tof huis echt! Hier zou ik ook wel willen wonen hoor! Dank voor de gastvrijheid Merel en ik houd de webshop met de mooie flowers to stay in de gaten!

Liefs, Sanne