Selecteer een pagina

Ik mocht binnenkijken in ons oude, oude huis. Het huis in de stad. In de oude drukkerij waar we met veel plezier gewoond hebben.

Floor (die toen ons huis gekocht heeft) heeft er toen Haert van gemaakt, een locatie voor fotoshoots, yoga retreats, een airbnb. Super tof! Het is toen van ons overgekocht met de hele inboedel erbij. Zelfs tot de glazen en het servies aan toe 😉 Dus het was alsof ik toch weer een beetje ging binnen kijken bij ons eigen huis. Alles was nog ongeveer zo als toen wij er woonden. Met hier een daar een yoga mat er bij nu 😉

Ook hebben ze wat verbouwingen gedaan toen om de kamers nog net wat luxer te maken voor de verhuur. Zo staat er in Bo’s oude kamer nu een fijne sauna en hebben ze de badkamer wat aangepast. Dat soort dingen. Maar het voelde weer wel als thuis komen hoor. Floor is helemaal thuis in verbouwingen en renovaties, in binnen en buitenland. Ze is bijvoorbeeld nu een huis aan het bouwen op Bali! Hoe cool?!

Het appartement erboven heeft Floor ook kunnen kopen en daar woont ze nu zelf. Wonen in een pand wat ook vaak verhuurd is aan airbnb gasten of voor een fotoshoot of iets dergelijks bleek niet ideaal voor de rust. En nu kan ze in de buurt van haar business zijn, maar heeft ze toch echt haar eigen stekkie. Daar ging ik ook binnenkijken 😉

De stijl van beneden hebben ze boven ook goed door getrokken. Zachte materialen, linnen, kalkverf en ronde gestucte vormen: je ziet het hier ook weer terug.

De verbouwing van het appartement duurde vier maanden. Dit jaar wordt het dakterras wel nog aangepakt, dus dat moet nog. Dat is meteen ook hetgeen waar ze nog voor spaart: “een paar winterbestendige palmbomen kunnen het dakterras later verrijken.”

Dus bij deze de fijne plaatjes die dat opleverde. Vooral de badkamer is echt waanzinnig en daar begin ik dan ook mee:

Ik ben gek op boogjes, dat weten jullie vast wel 😉 Dus deze badkamer scoort enorm veel punten.

Dit is meteen ook de favoriete plek van Floor in huis:

“Mijn favoriete spot is de badkamer met de doorkijk. Erg gezellig, met de Marrokkaanse Beni hondenpoef ernaast voor Poemba”.

De sunshower in de douche is zo fijn. Weet ik uit ervaring. Want wij hadden dit ook in de douche toen we nog in Vogelenzang in de oude school woonden.

Van de badkamer kijk je naar het bed en vanuit het bed naar het bad. Heel fijn, vind ik dat zelf altijd.

Floor heeft ook gekozen, naar mijn aanraden, voor de vtwonen kasten van basiclabel en die heeft ze laten inbouwen. Zoals wij ook gedaan hebben in ons vorige huis.

Overal is er rond gestuukt. Prachtig! Het geeft het geheel een mediterrane sfeer.

Laten we het “kleinste kamertje” niet overslaan….

Ik vroeg Floor waar ze haar inspiratie vooral vandaan haalt: “Het algoritme op Instagram is bewonderenswaardig goed afgestemd op mijn fascinatie voor creatieve designs met ‘earthy tones’ en artisanale items. Instagram geeft continu suggesties voor nieuwe designer items, handelaren, merken en inspiratie. Het is belangrijk om de juiste pagina’s te volgen en ook posts op te slaan die je graag ziet. Zodat Instagram suggesties kan geven van designers, venues en merken die relevant zijn. Via de designers zelf volg ik al jaren de aangekondige collecties en de verhalen achter hun producten.”

Het appartement heeft dus die mooie badkamer met slaapkamer, een ruime woonkamer met open keuken en een extra kamertje. En een heerlijk dakterras zodat ze van de zomer een koffie kan drinken in het zonnetje.

Op de muren hier is gebruik gemaakt van kalkverf. Dat hadden wij toen ook in het huis gebruikt. Dat is hier doorgezet. En dat blijft mooi!

Hond Poemba ligt hier gezellig model te wezen in de keuken…. er komen nog wat meer barkrukken bij de keuken, maar die moesten nog geleverd worden.

Dezelfde klusjesman die bij ons de kast toen gemaakt had, is ook bij Floor aan de slag geweest.

De bank werd op maat gemaakt. De tafel is ietsje te groot eigenlijk, dus dat gaat Floor nog laten aanpassen.

Toen ik in het appartement alles had vastgelegd, gingen we naar beneden. Naar ons oude huis. Toch ook wel een beetje gek hier weer rond te lopen. Het voelt echt nog als thuis. Ook omdat er dus veel spullen van ons daar nog staan. Kijk je mee?

Kennen jullie deze nog, nog nog?!

Kijk: daar heb je ze: m’n glazen 😉

De yogamatten worden gebruikt voor yoga lessen (je kan de ruimte dus huren voor dat soort dingen) en retreats. En ook worden de kamers verhuurd via airbnb.

Dit was dus Bo’s kamer vroeger. En nu is het een mooie suite geworden, met sauna! Misschien kan ik de kamer gewoon nog eens boeken voor Bo (die deze kamer af en toe nog wel eens mist)?

pictures: @enstijl

Dat was echt heel leuk even, zo binnenkijken bij ons eigen oude plekje. Ik hoop dat Floor hier nog heel fijn kan gaan wonen de komende tijd. Houd vooral ook de instagram van Haert in de gaten. Bedankt voor de gastvrijheid! Mis ik dit huis? Heel eerlijk: deze missen we het meest. Wat een ruimte was dat toch….!

Liefs, Sanne