Selecteer een pagina
Jullie kennen haar misschien wel van instagram: Saskia en haar account: @zas.en.zo
Ik volg haar al een tijdje en ik mocht een tijdje terug bij haar binnenkijken! Wat een eer! Zo leuk!

Saskia (44) is interieurstyliste en is haar bedrijf Zas en Zo nu 1,5 jaar geleden gestart. Daarvoor was ze verloskundige (iets heel anders) en had ze haar eigen praktijk. In verband met rugklachten kan ze dat beroep helaas niet meer doen. Nu heeft ze van haar hobby haar werk kunnen maken. 

Ze woont met haar gezin, bestaande uit: zijzelf, haar man Erik-Jan (43) en kids:  Floortje (13), Benthe (12) en Hugo (11) in Wenum-Wiesel, dichtbij Apeldoorn, alweer sinds vijf jaar.

Dat was dus wel weer een stukje rijden voor mij, maar ben blij dat ik dat gedaan heb.
Het grote huis is vrijstaand en echt een villa te noemen hoor. Op een prachtige plek. Dat kom je niet vaak tegen. 

Op dit stukje grond stond eerst een oud huisje en het was niet te koop. Toch belden Saskia en Erik-Jan in hun zoekperiode aan en er bleek een oude vrouw te wonen die toevallig wel zat na te denken om te verkopen…. 
Alleen: nu nog niet…. 

Zonder al te hebberig over te komen bleek Saskia in contact met de vrouw en een jaar later, konden ze het huis (maar vooral het stuk grond kopen). Het oude huisje ging tegen de vlakte en ze bouwden zelf een geheel nieuw, groot, statig huis wat ze helemaal zelf ontworpen hebben. Ze vonden het ontzettend leuk om te doen en het gaf veel energie.

Natuurlijk zijn er wel dingen mis gegaan tijdens de bouw, dat gebeurt altijd wel, maar het gaf Saskia juist weer een kick om het dan op te lossen. Ze zouden het zo weer doen!

Het huis past als een jas, daar is Saskia erg trots op. En er geerst een “constante” sfeer in huis en buitenshuis. Dat is wel erg fijn en het geeft een rustige sfeer.

De woonkeuken is een van de favoriete plekken van Saskia. Die hebben ze al eerste ingetekend toen ze het huis ontwierpen. Vervolgens zijn alle andere ruimtes daar omheen getekend. “Dit is de ontmoetingsplek van het huis; hier drinken we wat als de kinderen uit school komen, hier eten we, hier wordt gewerkt en huiswerk gemaakt, hier worden verjaardagen gevierd èn hier zitten we regelmatig met vrienden en familie te borrelen en/of te eten”.

Mooie posters van Viamartine.nl

Ook de enorme bank met een u-vorm is favoriet bij Saskia. Ze moest er eerst onwijs aan wennen, maar het is nu een hele fijne plofbank waar ze lekker van de haard kunnen genieten.

In de tuin staat dit huisje, voor Evert en Henk. Wie zijn dat dan?! Zul je nu denken. Dat zijn de twee hangbuikzwijntjes…. Een wens van Erik-Jan.

De buiten haard is ook een heerlijk plekje om s’avonds te zitten. Menig avond is hier al doorgebracht, echt een verlengstuk van het huis. 

Voor ieder kind een eigen wasbak, luxe toch?!

Saskia in haar fijne, lichte slaapkamer.

all pictures: @enstijl
Deze fijne slaapkamer bevindt zich in het “bijgebouwtje” waar ook de werkplek van Saskia’s bedrijf zich bevindt. Hier kunnen logees fijn blijven slapen.
Saskia verandert nog wel eens wat in huis. Vroeger was dat nog erger. Na het verzoek van man en kinderen om dat niet meer zo vaak te doen, is ze een beetje gaan indimmen. De grote kelder staat nog steeds wel vol met spulletjes, zodat er af en toe wat verandert, geverfd of geschoven kan worden. 

Favoriete adresjes van Saskia om voor het interieur te shoppen zijn:
– H&M Home
– Loods5
– In Vaassen zit een opkoper met een grote loods die ook veel leuks verkoopt

Over tien jaar hoopt Saskia nog steeds te wonen in dit prachtige huis. De kinderen zijn hier opgegroeid en hoe leuk zou het zijn als ze dan, ook al zijn ze misschien uit huis, nog steeds in de weekenden lekker thuis komen. Aan de andere kant is het huis dan wel aan de grote kant voor het stel. En de wens om nog eens te bouwen, zou er best voor kunnen zorgen dat ze over tien jaar aan een nieuw project begonnen zijn.

Volg je Zas en zo ook? En hebben jullie ook zo genoten van dit fijne huis?
Liefs, Sanne