Selecteer een pagina

Ik ging naar Amsterdam Oost om het mooie huis van Elena en Bart te fotograferen. Hier wonen ze nu sinds maart 2020 met hun twee kids (van 1 en 3 jaar oud). Ze hadden hiervoor al op zoveel huizen geboden en waren het steeds weer niet geworden, dat ze ook dachten dat dit huis weer niet ging lukken. Maar het moest zo zijn! En na acht weken verbouwen trok het stel erin.

Hondje Beer zit vaak gezellig in de vensterbank.
Of ligt op deze vintage stoel.

De keuken zat al op deze plek. Het is een Ikea keuken. Ze hebben de fronten veranderd en het werkblad ook. Ook werd er een messing kraan en spoelbak geplaatst. Nu past het veel meer bij hun stijl.

Favoriete plek in huis zijn zowel de gang als de badkamer. “In ons oude huis hadden we geen gang. Met kinderwagens, jassen, schoenen etc leek het me zo fijn om een gang te hebben! Niet continue alles in het zicht. Nu hebben we een hele lange gang en zijn er ontzettend blij mee! Ook dat we een tochtportaaltje hebben, vind ik heel fijn”.

En achteraan die gang bevindt zich nog een hele ruime werkkamer (die soms ook als speelkamer dient) met een hele kelder erbij.

De badkamer met een bad was ook een lang gekoesterde droom van Elena. “in verhouding met de rest van het huis, is onze badkamer erg ruim. Dit is de ruimte waar wij echt tot rust komen en daarom hebben we ook gekozen om geen meters te sparen op deze ruimte. We hebben de badkamer aangekleed met schilderijen aan de wand en antieke/vintage meubelen. Ik ben gek op het contrast van een strakke badkamer en antieke/vintage items”.

De twee kinderkamers zijn onwijs leuk ingericht. In neutrale kleuren en met gezellig speelgoed. De bovenverdieping was eerst een grote ruimte. Het pand was niet echt als een huis ingedeeld. Dus dat hebben ze met de verbouwing gedaan.

De andere kamer heeft donker blauw op de muur, maar past ook bij de andere kamer en de rest van het huis, doordat hetzelfde stijltje goed is door getrokken.

Dit bed is geweest van de broer van Elena. Leuk om zo’n mooi stuk in huis te hebben, dat vele rondes mee kan!

De slaapkamer van Elena en Bart heeft een aangrenzend mooie walkin closet.

Op haar instagram account: @studio_mariaelena deelt Elena dagelijks marktplaats vondsten. Het account groeit nog steeds en mensen zijn onwijs enthousiast over haar goeie tips! Volg haar om dus voorzien te worden van antieke/vintage marktplaats vondsten. “Wat ik nog wel een keer op marktplaats zou willen vinden is een mooi hoofdbord voor onze slaapkamer. Dit is moeilijk, omdat het precies de goeie maat moet zijn. Ook droom ik altijd nog van een grote, antieke Franse kuifspiegel”.

“Het meest trots ben ik op hoe snel we deze verbouwing hebben gedaan. We hebben 8 weken keihard gewerkt, heel veel zelf gedaan, en na 8 weken was het huis al voor een groot deel naar onze zin. Allebei de opa’s hebben heel veel gedaan, maar ook mijn man Bart heeft echt keihard gewerkt”. Wel zijn er altijd nog klusjes te doen in huis. In ieder geval zouden ze graag kunststof kozijnen aan de voorkant willen vervangen voor houten kozijnen. “Ook de kelder moeten we nog aanpakken. Hier gaan we een wijnkelder van maken!”. Een andere droom is misschien een uitbouw. “Dan zouden we een hele lange eettafel kwijt kunnen in de uitbouw moet eventueel een haard erbij”.

Mooie dromen voor dit mooie pand op een fijne locatie in Amsterdam! Ik blij Elena volgen op instagram en ben erg blij dat ik mocht binnen kijken in dit toffe huis.

Liefs, Sanne