Selecteer een pagina

Ik ging weer eens een binnenkijker fotograferen. En dit keer in Amsterdam, bij Sophie (33). Ze woont in dit huis samen met haar vriend Kevin (37), hondje Sjakie en poes Boe. Ze wonen hier nu twee jaar. Het was nog net geen bouwval, maar werkelijk alles moest gebeuren. Geen centimeter in dit huis is hetzelfde gebleven. “Toen we dit huis kochten was het heel simpeltjes en eigenlijk zelfs een beetje zielloos. We waren een weekendje naar Parijs en zijn daar helemaal voor de Franse charme van dat hotel waar we verbleven gevallen. Mocht je benieuwd zijn? Dat was het Chou Chou hotel. Onder andere de inspiratie voor de donkere dubbel gerookte eiken houten vloer, de donkerblauwe muurkleur en de zwart/wit gestreepte vouwgordijnen vonden we daar en we waren meteen verliefd”.

Veel zelf klussen was wel het plan, maar ze hadden zo’n fijne aannemer die zo secuur werkte dat ze het zekere voor het onzekere hebben genomen en hem de grootste klussen hebben toevertrouwd.

Toen ik haar vroeg waar ze het meest trots op is, zei Sophie: “Iedereen die hier binnen komt is best wel eventjes onder de indruk. De kleurkeuze die we gemaakt hebben is best gewaagd. Niet veel mensen durven een kamer zo goed als helemaal blauw te verven. Maar als ze het bij ons zien, vinden ze het geweldig. Het huis omarmt je echt gelijk zodra je binnen komt.”

Deze enorme spiegel is het favoriete item in huis van Sophie. Een echte eye catcher.

Het is eigenlijk een echt winterhuis. Sophie heeft bijna dagelijks kaarsen aan, ook overdag. “Dat geeft echt dat geborgen gevoel dat we zochten”

Waar droom je nog van? “Als interieurstyliste herken je vast dat je continu verandering wil. Zoals je begrijpt droom ik dus ook van heel veel dingen, en dan met name voor in huis. Als het aan mij had gelegen had ons huis de afgelopen 1,5 jaar al 10 make-overs gehad. Momenteel heb ik het op een akkoordje kunnen gooien met mijn vriend Kevin, wat komend voorjaar mag ik de woonkamer opnieuw aanpakken”.

Sophie maakt zelf van alles. Ze heeft een accessoire lijn opgezet en die is geweldig! Alles wordt handgemaakt. En dat doet ze in haar werkkamer/atelier. Die is beneden in het souterrain. Waar ze nog een extra kamer hebben (momenteel vooral rommelkamer) en hun slaapkamer en mooie badkamer.

pictures: @enstijl

Toen ik haar vroeg waar ze zichzelf over tien jaar ziet wonen, zei ze: “Ik denk niet meer in Amsterdam, maar waar dan wel?! Het zou ergens aan zee kunnen zijn of ergens in Brabant, terug naar de roots? Iets met veel groen eromheen waar alpaca’s en andere dieren omheen dartelen, een rieten kap, ruitenraampjes en luikjes?”

Nou, dan kom ik in dat volgende huis ook weer graag langs, want ik ben helemaal geïnspireerd! Dank je wel voor je gastvrijheid, Sophie. En voor de mooie kussens 🙂

Liefs, Sanne