Selecteer een pagina
Ik ging naar Amsterdam, naar Bos en Lommer dit keer om een binnenkijker te fotograferen bij Rosemarie. Helaas was het een hele grijze, donkere dag. Dus dat maakte het niet zo makkelijk fotograferen. Maar alsnog is de binnenkijker, denk ik, erg sfeervol geworden!

Rosemarie (32) huurt dit huis en woont hier nu zo’n zes jaar. Haar vriend Ramon (34) woont sinds 1,5 jaar bij haar. 

Dit gezellige appartementje is zo leuk ingericht, met veel gevoel voor stijl en kleur! Het is niet heel groot, maar overal heeft Rosemarie leuke hoekjes gemaakt. En de buurt is heel fijn.
Haar favoriete adresjes voor haar interieur? Ikea, zara home, de kringloop, alles in Marrakech. Daar is ze laatst geweest. 

Haar tripje naar Marrakech laatst heeft haar ook onwijs geïnspireerd. Ook voor haar eigen sieraden merk: the Two Collectors. Samen met een vriendin startte ze dit … maanden geleden.
Eerst hadden ze een eigen winkeltje en atelier in 1 aan de Utrechtsestraat. Nu hebben ze een studio ergens anders waar ze werken aan de collectie.

Zulke mooie dingen maakt ze! Echt te gek!
En grappig: de oorbellen worden niet zo zeer in paartjes verkocht, maar ook als enkele oorbel. Omdat combineren nou eenmaal heel leuk en mooi is.

De woonkamer heeft als eye catcher de “roest” kleurige velourse bank. Wat een mooie kleur zo, in combinatie met de andere kleuren en materialen! De bank is van BePureHome en heeft Rosemarie al een tijdje. 
Toen de vloer nog donker bruin was (pas sinds afgelopen zomer is de vloer overal wit), deed de kleur van de bank wat ouderwets aan. Zoals eigenlijk alles in huis. Maar sinds de vloer wit is, springt ie eruit! Rosemarie ging nog door haar rug tijdens het witten van de vloer, maar het resultaat was het dat toch ook waard.

Het kunstwerk boven de bank is meteen het duurste item in huis. Rosemarie vond het werk van Cate Adriana zo mooi, dat ze het toch gekocht heeft en dit item zou ze ook nooit meer weg doen.

De tafeltjes komen van Zara Home. Gelukkig in de sale waren ze redelijk te betalen.

De kast in de eethoek is van Ikea. In Nederland had geen enkel filiaal van Ikea hem meer staan. In Duitsland nog wel. Nou, wat doe je dan als je verliefd bent geworden op een meubelstuk? Naar Duitsland natuurlijk! En dan koop je er niet eentje, nee, drie stuks. Eentje voor thuis, eentje voor in de studio en eentje voor een vriendin. Dat is nog eens goed slagen en ver gaan voor een item!

De stoelen vond ze op marktplaats en de tafel is een oudje van Ikea.
Kat Billie is een beetje schuchter. Hij kroop dan ook onder het bed toen ik er was. Helaas heb ik hem niet lekker chillend in “zijn stoel” kunnen fotograferen, maar wat een mooi beest!

De stoel van Billie….

De keuken is een typische huurwoning keuken en hoefde ik dan ook niet perse op de foto te zetten van Rosemarie. Net als de badkamer trouwens. Wat niet meer is dan een douche en een wc. Dat is 1 van de redenen dat Rosemarie best een wat groter huis zou willen. Maar goed: vind dat maar eens in Amsterdam in deze tijden…. 


De slaapkamer van Rosemarie en Ramon was een beetje te donker. Dus er moest wel een lampje aan. Maar toch: kijk wat een gezellige kamer! Het balkon dat grenst aan de slaapkamer is een fijn plekje voor als het echt warm is in de zomer om toch even buiten te zitten.

Toch nog een klein beetje Billie op de foto!

De linnen gordijnen van H&M Home zijn wat duurder, maar wel een heel sfeerbepalend item. En je ziet ze ongeveer altijd.
Daar kan je maar beter dan wat meer in investeren, vindt ook Rosemarie.

Het beddengoed is van Crisp Sheets.

Een fijne strelitzia plant in de slaapkamer….

Toen ik vroeg waar ze over tien jaar hoopt te wonen, antwoordde ze: “in Durgerdam, in een mooi groot huis”. Daar dromen ze van: een mooie dijkwoning daar….

Tot die tijd is Amsterdam helemaal goed! En dit huurhuis ook!

Bedankt voor de gastvrijheid!

Liefs, Sanne