Selecteer een pagina

Pien woont in een kleurrijk huis. Heel kleurrijk. En wat voor een huis zeg. Prachtig echt en op een zeer idyllische plek, aan het water in een klein dorp. Een gemoedelijk dorp, waar ze naar eigen zeggen niet meer weg wil.

En ik snap dat wel echt!

Pien (35) woont hier met haar man Sam (36) en dochter Uma (4). Ze wonen hier nu een half jaar. Ze hebben de hele badkamer verbouwd en heeeel veel geverfd. Alles kreeg een kleur. Het mocht helemaal in de Stieglitz stijl. Pien’s hele toffe eigen kledingmerk dat ik ken door een vriendin van mij en waar ook de kleur explosies de boventoon voeren. Een huis in die specifieke stijl: dat is helemaal gelukt.

Het huis heeft prachtige hoge plafonds. Die ook weer een kans kleur hebben gekregen. Het hele stijltje is goed doorgevoerd.

Pien spaart nog voor echt mooie gordijnen in huis. Dat zal het plaatje helemaal af maken. Maar hee: alles op z’n tijd.

Haar inspiratie voor de collecties van Stieglitz en voor haar huis haalt ze vooral uit andere landen. Dit huis is vooral geïnspireerd op Mexico en Brazilië. Toen ik vroeg wat ze het leukste vindt aan haar werk, zei ze: “het verzinnen/ontwerpen van nieuwe werelden. Vrouwen laten opvallen en een podium geven, dat vind ik belangrijk”.

Pien is stiekem alweer aan het nadenken over een verandering van kleur in huis. Een creatief mens heeft vaak zoveel ideeën. Dus welke kleur zal deze muur zijn over een jaar?

Buiten is het nogal pittoresk te noemen. Elke dag in de zomer hebben ze een duik genomen in het heerlijke water. Bootje voor de deur en dat verlengt je tuin weer enorm. Wat een heerlijke plek….

Dit huis is de ultieme woondroom van Pien. Dit, en wellicht ooit een huisje in de bergen.

Zo’n vrouw heeft natuurlijk een hele kleurrijke kleding kast, dat begrijp je.

De kamer van Uma is super schattig en helemaal volgens de wensen van Uma: peppa big, roze muren en ze slaapt in een soort huisje. Heel knus.

De logeerkamer is ook al zo mooi. Alle balken zijn ook meegenomen in kleur.

De badkamer is helemaal verbouwd. Het groen kleurt zo goed bij het roze en past helemaal bij dit huis. Een bad én een douche onder de nok: top!

De slaapkamer is de favoriete plek in huis van Pien. Goed slapen is zo belangrijk. Dus een rustgevende lila kleur zorgt hier voor een (vaak) goeie nachtrust.

Wat een tof huis. Ik liep heemaal over van inspiratie toen ik weer naar huis reed.

Over tien jaar ziet ze zichzelf nog steeds in dit hele fijne dorp wonen. “Hier is mij base. Ik voel me hier veilig en gelukkig. Maar hopelijk klan ik ooit met Sam investeren in een mooi huis in de bergen. Dat is een grote droom van ons. Een lief huisje voor winter en zomer. Als dat lukt…. Mijn hart overspoelt van geluk als ik er al aan denk….”

Ik hoop dat dat lukt! En dat zal dan weer zo’n kleurrijke explosie van inspiratie zijn! Dank voor je gastvrijheid.

Liefs, Sanne